Hoe je dit geheime menu op je iPhone makkelijk bereikt

Smartphones Sabine Schults 29 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Je iPhone zit vol met verborgen pareltjes, waaronder een geheim menu. Dit menu is alleen toegankelijk als je speciale codes invoert en staat bekend als de Field Test-modus. En nee, je hoeft er niet de nieuwste iPhone 14 voor te hebben.

Het verborgen menu kan je een hoop praktische informatie tonen, zoals hoe sterk het signaal van je iPhone nu daadwerkelijk is. Ook kun je zien of je oproepen worden doorgeschakeld. Het menu geeft je dus handige inzichten in je smartphone.

Zo open je het geheime iPhone-menu

Om deze geheime functies te bereiken, hoef je alleen maar een reeks cijfers en letters in te voeren via het belscherm van je iPhone. Open de standaard telefoonapp van je iPhone, waar je een nummer kunt invoeren om iemand te bellen.

Voer hier geen telefoonnummer in, maar de volgende combinatie van tekens: *3001#12345#*. Tik vervolgens op de groene knop met het telefoontje erin. Het geheime menu opent nu automatisch. Onder de verschillende kopjes vind je een hoop handige informatie. Let op: welke data je precies te zien krijgt, hangt af van je provider.

iPhone geheim menu
Dit moet je doen. (Screenshot: WANT)

Dit betekenen de afkortingen

Open bijvoorbeeld Serving Cell Meas onder LTE. Hier staan een hoop verschillende afkortingen die je een goed beeld kunnen geven van de signaalsterkte van je iPhone. Wat de afkortingen betekenen leggen we je uiteraard uit.

Zo staat rsrp bijvoorbeeld voor reference signal received power. Als deze waarde verandert, zie je dat terug in de signaalsterktestreepjes in de rechterbovenhoek van je iPhone. Geen streepje staat gelijk aan -125, één streepje aan -121 tot -124, twee streepjes aan -106 tot -120, drie streepjes aan -91 tot -105 en vier streepjes aan -90 en hoger.

iPhone geheim menu
(Screenshot: WANT)

Dan is er nog sinr oftwel signal-to-interference-noise-ratio. Met deze waarde kun je de mate van storingen door stoorzenders in de omgeving zien. Ook is er rsrq, wat staat voor reference signal received quality. Hiermee kun je de kwaliteit van het signaal meten.

Rssi ofwel received signal strenght indicator geeft ook de signaalsterkte weer, maar houdt hierbij geen rekening met ruis en enige interferenties. Ben je klaar met het geheime menu, dan kun je de Field Test-modus eenvoudig weer verlaten door vanaf de onderkant van je scherm omhoog te vegen.

Apple verklapt per ongeluk nieuwe iPhone 15 Pro-functie

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen