Laatste kans: dit gefaalde iPhone-hoesje koop je straks waarschijnlijk niet meer

Apple Mark Hofman 22 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Apple lanceerde in september, tegelijkertijd met de iPhone 15-serie, een collectie FineWoven-accessoires. Het idee was top, de uitvoering minder. Iets dat het bedrijf zelf nu ook in lijkt te zien.

Leer is een prachtig materiaal voor iPhone- en Apple Watch-accessoires, maar is volgens Apple te milieuonvriendelijk om er aan vast te blijven houden. Daarom lanceerde het bedrijf eind vorig jaar een collectie aan FineWoven-accessoires als groen alternatief.

Dat groene alternatief verkoopt echter voor geen meter. Klachten over de kwetsbaarheid van de producten, en vooral de gorigheid die ermee gepaard gaat, zorgen ervoor dat Apple minder succes heeft dan het in eerste instantie dacht. Volgens leaker Kosutami is het zelfs dusdanig erg dat het Amerikaanse bedrijf de productie ervan stopt.

FineWoven verleden tijd bij Apple?

FineWoven moest hét alternatief voor leer zijn, maar Apple lijkt er nu ook zelf niet meer in te geloven. Kosutami laat op X weten dat het Amerikaanse bedrijf de handdoek in de ring gooit en de productie van zijn iPhone-hoesjes en Apple Watch-bandjes binnenkort stopt.

Hoewel de bron van het gerucht niet de meest bekende is, ligt het wel in lijn met de houding van Apple tegenover het materiaal. Waar het eerder constant sprak over het groene resultaat dat de accessoires behaalde, sprak Apple de keuze voor het materiaal vorige week opeens tegen.

Inmiddels lijkt het duidelijk te zijn waarom dit het geval is: FineWoven was een goed idee, maar de uitwerking was slecht. Gebruikers kwamen er al snel achter dat het materiaal snel beschadigd raakt en vooral een magneet was voor vuil. Peperdure iPhones en Apple Watches zagen er hierdoor al vrij armoedig uit.

De kans dat Apple in september, tijdens de lancering van de iPhone 16, een nieuw alternatief aankondigt is vrij groot. Welk materiaal dat precies zal zijn, is op dit moment nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen