Met deze truc gaat je iPhone-batterij flink langer mee

Smartphones Jeroen Kraak 14 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Hoewel de iPhone een goede batterij heeft, gaat die altijd eerder leeg dan je denkt. Gelukkig is er een truc waarmee je het veel langer uithoudt.

Waarschijnlijk laad je net zoals ik je iPhone dagelijks op. Normaal gesproken heb je daarmee genoeg energie voor de hele dag. Toch kan het soms zijn dat je te kort komt of geen tijd hebt om op te laden.

Om langer met de batterij te doen, kun je gebruikmaken van de Energiebesparingsmodus. Deze wordt echter uitgeschakeld wanneer je minimaal 80 procent van de batterij hebt opgeladen. Toch is er een mogelijkheid om deze automatisch altijd aan te laten. Wij vertellen je hoe.

De iPhone-instelling waarmee je batterijduur een flinke boost krijgt

Om altijd gebruik te maken van de Energiebesparingsmodus van je iPhone, moet je een snelkoppeling maken. Dit doe je via de speciale Opdrachten-app op de iPhone. Deze app is al vooraf geïnstalleerd op je iPhone, maar als je hem per ongeluk verwijderd hebt, is hij gewoon te vinden in de App Store.

Heb je de Opdrachten-app gevonden? Ga dan naar het tabblad Automatisering dat je aan de onderkant van het scherm kunt vinden. Vervolgens voeg je een nieuwe automatisering toe.

iPhone met batterij-widget AirPods
Widgets op je iPhone. (Afbeelding: Omid Armin / Unsplash)

Zo voeg je de automatisering toe

Scrol in het scherm naar beneden en ga naar Energiebesparingsmodus. Daarna zie je twee symbolen staan op je iPhone. Zorg dat het vakje Is uitgeschakeld is aangevinkt en het vakje Is ingeschakeld uitgevinkt. Vervolgens kies je Voer onmiddellijk uit en laat je het vakje Meld indien uitgevoerd uit. Hierdoor wordt de actie automatisch uitgevoerd. Druk nu op Volgende.

Je komt in een nieuw scherm terecht. Klik hier op Nieuwe lege automatisering en vervolgens op Voeg taak toe in het scherm dat verschijnt. Typ in de zoekbalk Stel energiebesparingsmodus in. Druk vervolgens op gereed. Elke keer als de energiebesparingsmodus uitgaat op tachtig procent, wordt die automatisch weer ingeschakeld. Zo heb je de ultieme instelling voor een lange batterijduur op je iPhone.

Wil je hem niet meer gebruiken, ga dan naar de Opdrachten-app. Vervolgens ga je naar Automatisering, waar je de snelkoppeling ziet staan. Je verwijdert hem heel makkelijk door op dat vlakje naar rechts te schuiven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen