iPhone kapot? Apple maakt het ook in Nederland makkelijker ‘m zelf te repareren

Apple Mark Hofman 27 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Apple brengt zijn Diagnose voor Zelfservice-reparatie naar Nederland. Een nieuwe manier om ervoor te zorgen dat jij je iPhone makkelijker kunt (laten) repareren zodra hij kapot is.

Erkende serviceproviders en reparatiewinkels hadden al toegang, maar nu kun je ook zelf checken welk onderdeel van je iPhone of Mac vervangen moet worden als ie ‘t niet zo goed doet. Apple brengt zijn Diagnose voor Zelfservice-reparatie naar 32 Europese landen, waaronder Nederland.

De tool is vooral fijn voor de iPhone-gebruiker of de Mac-gebruiker die een beetje verstand van zaken heeft. De tool werkt voor specifieke modellen, voor de diagnose heb je minimaal iOS 17 en macOS Sonoma 14.1 en twee Apple-apparaten nodig. Apparaten met beta-versies erop werken niet.

Wat is er mis met je iPhone of Mac?

Helemaal nieuw is de tool niet, want Apple bracht hem in december vorig jaar al uit in de Verenigde Staten. In Nederland verscheen destijds wel het Self Repair Service-programma. Alleen nu weet je dus ook beter welk onderdeel vervangen moet worden.

Apple heeft de Diagnose voor Zelfservice-reparatie zo ingericht dat hij op vijf verschillende onderdelen kan scannen. Problemen in het display, de camera, Face ID, software integratie en audio output. Dit doe je door met een tweede Apple-apparaat naar deze website te gaan en de stappen daar te volgen.

De tool is nogmaals bedoeld voor de gebruikers met kennis. Apple benadrukt dat als je liever andere opties bekijkt of tegen problemen aanloopt je altijd contact kunt zoeken met Apple Support.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen