Vergeten iPhone-instelling heeft veel impact op batterij van je Apple-smartphone

Apple Mark Hofman 24 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Locatievoorzieningen aanpassen op je iPhone bespaart je een hoop batterij, maar je kunt nog een stap verder gaan.

De batterij van je iPhone gaat uit zichzelf lang genoeg mee, maar dat er meer uit te halen valt, is zeker geen geheim. Een van de manieren waarop je dat kunt doen is bijvoorbeeld door je locatie niet altijd te delen met bepaalde apps.

Zeer effectief, maar je kunt wat dat betreft nog een stapje verder gaan. Naast hoe vaak een bepaalde app je locatie mag ontvangen kun je ook nog instellen in hoeverre die locatie accuraat is.

@wantnl

Veel batterijtips gehad de afgelopen jaren, maar dit iPhone trucje pas sinds kort ontdekt 🔥 #iphone #apple #iphonetips #iphonehacks #iphonetricks #iphoneonly #techtok #techtips

♬ origineel geluid – WANT

Locatie op je iPhone: altijd, Tijdens gebruik app of nooit?

Het eerste gedeelte van dit artikel richt zich op hoevaak jij je locatie deelt. Het is de belangrijke en meest effectieve stap in deze tip. Mocht je al weten hoe je dit kunt aanpassen, of heb je het zelfs al gedaan? Dan kun je door naar het volgende tussenkopje.

Op je iPhone kun je per app kiezen wanneer deze je locatiegegevens mag ontvangen. Binnen Instellingen -> Privacy en beveiliging en Locatievoorzieningen is een lijst met je huidige applicaties te zien. Daarachter staat in hoeverre de app toegang heeft tot je locatie. De opties zijn Nooit, Vraag volgende keer of wanneer ik deel, bij gebruik van app en Altijd.

Opvallend genoeg zijn er talloze applicaties die je locatie eigenlijk niet nodig hebben, maar daar toch altijd toegang tot hebben. Mocht je het je afvragen: ja die toegang heb je zelf gegeven. Geeft niet, want je kunt dit in dit venster dus instellen door de desbetreffende app en voorkeur te selecteren,

Voor de duidelijkheid: apps als Apple Kaarten, Google Maps en Thuisbezorgd hebben je locatie nodig, YouTube, de App Store en TikTok eigenlijk niet.

Vergeten iPhone-instelling heeft veel impact op batterij van je Apple-smartphone
(Screenshot: WANT)

De vergeten batterij-tip voor je iPhone

De tip om je locatievoorzieningen per app aan te passen is al jaren een succesvolle. Wat weinig mensen weten is dat je echter nog wel een stapje verder kunt gaan door ook je exacte locatie uit te zetten.

In hetzelfde venster waar je de hoeveelheid locatiegegevens kunt selecteren, staat ook de optie voor exacte locatie. Je zal zien dat deze vaak standaard staat aangevinkt. Zet deze functie uit voor apps waarvan jij vindt dat ze je exacte locatie niet nodig hebben.

Vergeten iPhone-instelling heeft veel impact op batterij van je Apple-smartphone
(Screenshot: WANT)

Persoonlijk vind ik het bijvoorbeeld prettig om mijn Instagram Stories te voorzien van een locatie, maar is een ruwe schatting meer dan genoeg. Instagram zal bij Gebruik van app dus mijn locatie kunnen zien, maar heeft geen idee wat mijn exacte locatie is.

En ja, dat scheelt meer batterij dan ik in eerste instantie had verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen