iPhone-gebruikers hebben trucje om sneller in slaap te vallen helemaal gemist

Smartphones Sam Dille 11 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Kan jij maar niet tot rust komen tijdens bedtijd? Dan wil je deze verborgen iPhone functie vast niet missen.

In slaap proberen te vallen kan enorm frustrerend zijn. Je ligt bijna stil in bed, probeert niet te bewegen, maar toch lukt het niet. Soms lig je urenlang wakker. Wist je dat je iPhone dan goed van pas kan komen?

Als je moeite hebt om in slaap te vallen, kan een verborgen iPhone-functie je helpen. Met één druk op de knop kom je makkelijker tot rust. Toen mensen op Reddit deze functie ontdekten, waren ze aangenaam verrast.

Met deze iPhone-functie val je makkelijker in slaap

De handige functie is al een paar generaties terug op je iPhone te vinden. Apple introduceerde het in 2021 met iOS15. Met deze update (en nieuwere updates) kun je omgevingsgeluiden afspelen om beter te slapen.

Dat is hartstikke fijn. Vooral als je normaal altijd achtergrondgeluiden via Spotify afspeelt, want je hebt nu geen extra apps meer nodig. Je hebt bijvoorbeeld keuze uit oceaangolven, regen, ruis of stromend water. Het is allemaal mogelijk.

Zo sluit je apps op je iPhone (maar doe het vooral niet)
Een waaier van iPhones (Afbeelding: Unsplash)

Om de functie in te stellen, open je het bedieningspaneel van je iPhone en klik je op een het icoon dat lijkt op een oor. Hier kun je een passend geluid kiezen, het volume bepalen en kiezen wanneer je wilt dat het geluid stopt.

Zie je die knop niet? Voeg hem dan toe aan het bedieningspaneel van je iPhone. Tik in de Instellingen op Toegankelijkheid > Audio en visueel > Achtergrondgeluiden en schakel Achtergrondgeluiden in. Klik vervolgens in de Instellingen op Bedieningspaneel en tik op het plusje naast Horen.

Veel gebruikers kende het trucje niet

Een Reddit-gebruiker ontdekte de heerlijke functie en postte het op zijn profiel. Veel andere gebruikers wisten ook niets af van de feature en zijn er enorm blij mee. Zo reageerde een Reddit-gebruiker: “Omg, wat voor soort magie is dat!”

Ook een voormalig Apple-medewerker reageerde: “Ik had geen idee dat dit een ding was, nooit iemand erover horen praten. Omdat ik kinderen heb, gebruik ik altijd video’s om hetzelfde te doen. Maar via mijn iPhone is veel makkelijker, bedankt!”

Er zijn veel meer van dit soort verborgen functies en trucjes te vinden op een iPhone. Wij maakten eerder dit jaar een overzicht vol met dingen die je misschien wel hebt gemist. Je vindt ze allemaal terug in onderstaand artikel:

iPhone 15 Pro: 17 tips, tricks en verborgen functies om er meer uit te halen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen