iPhone X: bestellingen onderweg, fans staan voor Apple Store

Apple rmens 2 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

De iPhone X komt er écht aan. De verkoop start vrijdag om 08:00 uur en de eerste leveringen per post komen al op gang. Apple heeft verzendbevestigingen verzonden naar klanten die het nieuwe toestel tijdens de pre-orders hebben bemachtigd.

Wie bij de pre-orders naast de iPhone X greep, kan zijn geluk bij een Apple Store beproeven. Wereldwijd ontstaan al rijen en ook in Nederland zijn de eerste enthousiastelingen voor de Apple Store gespot.

Rico was de eerste in Amsterdam

In Amsterdam bivakkeert de 18-jarige Rico als eerste voor de Apple Store. Hij reisde vanuit Enkhuizen naar Amsterdam om morgen zeker te zijn van een iPhone X. Om 10:30 uur klapte hij zijn stoeltje uit en morgen om 08:00 uur kan hij onder luid gejuich als eerste een nieuwe iPhone bemachtigen. De rij zal snel groeien, ook bij de Apple Stores in Den Haag en Haarlem. Rond 17:00 uur stonden er 25 mensen in Amsterdam te wachten.

Rico zat al rond 10:30 uur voor de Apple Store in Amsterdam – Klik/tap voor groter.
Om 16:45 stond al bijna 30 man voor de deur – Klik/tap voor groter.

Stress in Singapore

In Singapore ontstaat chaos voor de onlangs geopende Apple Store Orchard Road. Honderden fans stonden al sinds 18:00 uur lokale tijd in de rij. Apple had grote moeite een ordelijke wachtrij te vormen.

Geen losse verkoop in België en Frankrijk

Zoals OMT dinsdag als eerste meldde, is er vrijdag geen losse verkoop in België en Frankrijk. Zonder reservering voor de Brusselse Apple Store gaan staan heeft dus geen zin. Door de hoge terreurdreiging mag Apple geen grote groepen mensen voor zijn winkels verzamelen en moest de vrije verkoop last-minute afgeblazen worden. Belgische klanten met een reservering (pre-order) kunnen hun iPhone gewoon op de gekozen tijd ophalen bij de winkel aan de Gulden-Vlieslaan.

Bij de Brusselse Apple Store blijft het rustig, er zal geen losse verkoop plaatsvinden – Klik/tap voor groter.

Ben of ken je iemand die in de rij staat? Alle foto’s zijn per e-mail welkom op [email protected].

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen