Slimme lampen IKEA Trådfri werken nu met HomeKit

Apple rmens 1 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Het heeft even mogen duren, maar IKEA heeft zijn langverwachte HomeKit-update afgeleverd. De slimme lampen uit de IKEA Trådfri-serie werken nu met Siri en natuurlijk ook met de Woning-app op iPhone, iPad en Apple Watch.

Om de slimme lampen van IKEA met HomeKit te gebruiken, dien je de laatste versie van de Trådfri-app te installeren. Daarna kun je de gateway via de app updaten naar firmwareversie 1.2.42 of nieuwer.

Gateway en accessoires updaten

Het updaten van je gateway gaat als volgt: Open de Trådfri-app, kies voor Instellingen en vervolgens voor Trådfri-versie. Indien je gateway versie 1.2.42 aangeeft, ben je klaar voor HomeKit. Staat er een oudere versie? Dan dien je de update handmatig te starten. De meeste gateways zouden automatisch moeten starten met het installeren van de update.

Klik/tap voor groter.

Koppelen met HomeKit

Om met HomeKit te koppelen, heb je een code nodig. Deze is in de Trådfri-app te vinden onder InstellingenIntegratiesApple HomeKit. Schrijf de code op en open vervolgens de Woning-app van iOS. Ga naar het tabblad Woning en kies het plus-icoon rechtsboven, daarna tik op je Voeg accessoire toe. Nu zal de Trådfri gateway verschijnen. Tik deze aan, voer de code in en je IKEA-lampen zijn succesvol met HomeKit gekoppeld.

Klik/tap voor groter.

Als je HomeKit voor het eerst gebruikt, is het raadzaam een kamer aan te maken en de lampen een naam te geven. Bijvoorbeeld “Schemerlamp bureau”. Je kunt vervolgens aan Siri vragen om het licht op je bureau aan te doen. Ook kun je de IKEA-lampen gebruiken binnen scènes en automatisering.

Meer uitbreidingen op komst

IKEA heeft grootse plannen met zijn slimme lampen. Zo is er sinds kort ook een gekleurde variant beschikbaar. De eerste serie Trådfri-lampen ondersteunde alleen verschillende tinten wit. In 2018 komen er ook gekleurde lampen met een kleine (E14) fitting en een stekker die bestaande lampen compatibel maakt met de Trådfri-app en HomeKit.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen