iPhone X: vrijdag geen losse verkoop in België

Apple rmens 31 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Aanstaande vrijdag start de verkoop van de iPhone X. Het nieuwe toestel was in de pre-orders binnen drie minuten uitverkocht, maar Apple zei dat er ook een kleine voorraad is voor shoppers die zonder reservering vroeg naar de Apple Store komen.

Dat gaat echter niet op voor België en Frankrijk. De losse verkoop voor klanten die op de bonnefooi komen is geschrapt. Niet omdat België en Frankrijk niet belangrijk zijn, maar om het hoge terreurpotentieel.

Lange rijen te groot veiligheidsrisico

Bij de verkoopstart van de iPhone X worden lange rijen voor de winkels verwacht en Belgische gemeenten hebben besloten dat dit een te groot veiligheidsrisico vormt. Dit heeft de losse verkoop de nek omgedraaid. Met de recente terreuraanslagen in Brussel en Parijs in het achterhoofd is dit een begrijpelijke keuze. Belgische klanten met een reservering (pre-order) kunnen hun iPhone gewoon op de gekozen tijd ophalen bij de Brusselse Apple Store. De levering van toestellen per post gaat ook gewoon door.

Apple patenten
De Apple Store in Brussel – Klik/tap voor groter.

Geen invloed op Nederland

Het is niet bekend wanneer de losse verkoop in België en Frankrijk begint. In andere Europese landen, waaronder Nederland, gaat de verkoop aan klanten die op de bonnefooi komen gewoon door. De voorraad zal erg beperkt zijn dus op tijd voor de Apple Store staan is een must. De winkels gaan vrijdag al om 08:00 uur open.

Belgische klanten die geen reservering hebben, maar vrijdag wel een iPhone X willen, kunnen hun geluk beproeven bij retailers of telecomproviders. Of zij überhaupt toestellen voor losse verkoop hebben is zeer twijfelachtig.

(Dit artikel is na publicatie bijgewerkt om te verduidelijken dat het om een vanuit de gemeenten opgelegde maatregel gaat.)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen