5 redenen om (niet) voor de Hyundai Tucson te kiezen

Elektrische auto's Ilona Braam 30 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

De Hyundai Tucson is een SUV, maar het is ook meteen de kleinste SUV van de automaker. Dit geeft hem zeker een paar voordelen, maar uiteraard zijn er ook wat minder positieve kanten. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de Hyundai Tucson te gaan.

Comfortabel manoeuvreren

Eén van de belangrijkste dingen aan een auto is hoe hij rijdt. Dat zit bij de Hyundai Tucson zeker goed. De auto vervoert je comfortabel en soepel van A naar B. Ook met bochten heeft hij geen problemen en neemt hij met dezelfde souplesse. Dit komt onder andere andere door de Advanced Traction Cornering Control technologie. Hierbij wordt onder andere over de stabiliteit gewaakt bij het nemen van een bocht op glad of nat wegdek. Daarnaast is de Tucson een relatief kleine auto, zodat je ook lekker kunt manoeuvreren in de vele smalle straatjes die ons land kent.

Hyundai Tucson
Bron: Hyundai Bron: Hyundai

Hyundai Tucson: veiligheid boven alles

Naast comfortabel rondrijden is het ook belangrijk om veilig rond te rijden. Ook daarmee ben je bij de Tucson aan het juiste adres. In verschillende crash testen van de overheid behaalde de auto de hoogste score. Je zou in ieder geval optimaal beschermd zijn als je tijdens een botsing naar voren of naar de zijkant vliegt. Ook van de non-profit organisatie Insurance Institute for Highway Safety (IHS), kreeg de auto hoge punten met betrekking tot veiligheid.

Een zee van ruimte voor bagage

Sommige auto’s hebben voor de passagiers genoeg ruimte, maar bieden je vervolgens een belachelijk kleine ruimte voor je bagage. De Hyundai Tucson zou je dat nooit aandoen en komt met behoorlijk wat ruimte in de kofferbak. Standaard is dit zo’n 0,88 kubieke meter. Als je de achterbank inklapt wordt dit bijna verdubbeld en heb je spontaan 1,75 kubieke meter aan ruimte voor van alles.

Hyundai Tucson
Bron: Hyundai

Materialen hadden wat luxer gemogen

Hoewel de auto comfort en veiligheid biedt, had dit wel in een wat meer luxe jasje gemogen. De gekozen materialen stralen eigenlijk niet zoveel uit en bestaan voornamelijk uit goedkoop en hard uitziend plastic. Door net wat extra aandacht te besteden aan de materialen en afwerking, had de Hyundai Tucson naar een heel nieuw niveau getild kunnen worden.

Hyundai Tucson
Bron: Hyundai

Standaarduitrusting mist overtuigingskracht

Eigenlijk zou je de basisuitrusting meteen moeten overslaan. De 2.0-liter motor, welke daarbij hoort, heeft gewoonweg niet genoeg power om  je lekker over de snelweg te kunnen vervoeren. Alle andere modellen komen met een turbocharged motor en geven je net dat beetje meer, dat je nodig hebt. De motoren met turbo zijn goed voor 175pk en 264Nm koppel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen