Gulas Pi1S: elektrische motorfiets met pedalen

Elektrische auto's Ilona Braam 28 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Als je naar de Gulas Pi1S kijkt, kan het verwarrend zijn waar je nu precies naar aan het kijken bent. Het voertuig ziet er duidelijk uit als een motorfiets, maar aan de aan de andere kant heeft het weer pedalen. Dus toch gewoon een elektrische fiets? Wat het ook is, het is een mooi voertuig om naar te kijken en geeft je een nostalgisch gevoel. Terwijl je toch weer niet kunt vastpinnen waarom.

Elektrische motorfiets met pedalen

Ondanks het feit dat de Gulas Pi1S pedalen heeft, moet je het voertuig officieel registreren als een motorfiets. Dat zal te maken hebben met de elektrische motor, welke goed is voor 38pk en 100Nm koppel. Waar zijn dan de pedalen voor? Hiermee zou je de power van de motorfiets kunnen beheersen. Hoe harder je trappelt, hoe meer power wordt vrijgegeven. Op topsnelheid scheur je verbaasd kijkende mensen met 115 km per uur voorbij.

Gulas Pi1S elektrische motorfiets met pedalen

Twee opties voor de batterij

Wat de batterij betreft heb je de keuze uit twee opties. Als eerste is er een 6,5 kWh batterij, welke een rijbereik heeft van 100 tot 150 km. Deze is binnen 2,5 tot 5 uur opgeladen. De tweede optie is een 10 kWh batterij, waarmee je 160 km tot 240 km kunt trappelen. Je komt wel verder, maar je moet ook iets langer wachten totdat de batterij weer is opgeladen. Het duurt namelijk bij de tweede zo’n 2,5 tot 5 uur voor een volle batterij.

Met de Pi1S ben je superman

Het duitse merk Gulas lijkt zelf erg tevreden te zijn over de elektrische motorfiets. Zo zou de Pi1S meer emoties oproepen, dan welk voertuig op de weg dan ook. En deze emoties zouden niet alleen bij de bestuurder worden opgeroepen, maar ook bij “anderen”. Daarnaast zou de bestuurder door de enorme kracht van de elektrische motor, denken dat hij of zij een bovennatuurlijke kracht zou hebben in de benen. Verder zou de motor voor een rijplezier zorgen, dat je het gevoel geeft Superman te zijn met bovenmenselijke krachten.

Het beste van twee werelden

Hoewel het klinkt alsof de Duitsers misschien wat teveel superhero films en series hebben bekeken, zijn ze in ieder geval erg happy met hun eigen product. Ze hebben met de Gulas Pi1S een voertuig neergezet dat het beste van twee werelden combineert en een mooie mix is tussen een fiets en een motor. Via de Gulas website kun je je eigen Pi1S samenstellen. Voor de versie met een 6,5 kWh batterij betaal je 29.261 euro en de motor met wat meer power kost 35.041 euro. Verder kun je nog kiezen uit verschillende materialen voor de carrosserie en optionele accessoires. Voor de levering in Nederland, moet je helaas ook nog zo’n 847 euro neertellen.

Waar deze motorfiets uit het niets lijkt te komen met pedalen, kozen de makers van deze fiets ervoor om de gebruikelijke pedalen juist weer weg te laten. Daarnaast hebben ze nog een ander belangrijk onderdeel geschrapt. Er is namelijk ook geen zadel en je moet in plaats van zitten, hangen in de fiets

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

GulasDesignboom

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen