Met deze zelfbalancerende motorfiets van Honda val je nooit om

Elektrische auto's Ilona Braam 6 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Als je pas begint met motorrijden kan het soms best lastig zijn om niet gewoon om te vallen met je zware motor. Vooral als je voor een stoplicht stilstaat kun je het als beginnende rijder moeilijk krijgen. Tenminste, als je niet Honda’s Riding Assist-e motorfiets hebt. Met deze elektrische motorfiets moet je namelijk juist moeite doen om te kunnen omvallen.

Riding Assist-e balanceert zonder gyroscoop

Zoals de naam al aangeeft assisteert de Riding Assiste-e je bij het gebruik van de motorfiets. Tijdens de CES 2017 vakbeurs onthulde Honda eerder dit jaar al het Honda Riding Assist motorfiets concept. Het bijzondere aan de motor is dat hij zelfbalancerend is. Honda heeft zijn robotica technologie ingezet om de motor recht overeind te houden. Het bijzondere aan de technologie is dat er geen gebruik wordt gemaakt van een gyroscoop. Tijdens CES 2017 was men dusdanig onder de indruk van het concept, dat de Riding Assist motor maar liefst drie prijzen in de wacht wist te slepen.

Honda Riding Assist-e

Onthulling zelfbalancerende motor tijdens Tokyo Motor Show

We zijn nu wat verder in het jaar en Honda lijkt klaar te zijn om een productiemodel te laten zien. De bedoeling is dat de klaargestoomde Honda Riding Assist-e tijdens de Tokyo Motor Show dit jaar eindelijk in volle glorie onthuld zal worden. De motor show vindt dit jaar plaats van 27 oktober tot 5 november en zal ongetwijfeld met een reeks interessante auto’s en motoren komen.

Elon

Nog geen specificaties bekend

Helaas is er afgezien van het feit dat de motorfiets overeind blijft en volledig elektrisch is, niet veel meer bekend over de Riding Assist-e. Gelukkig begint de Tokyo Motor Show al over een paar weken en zullen er waarschijnlijk voor die tijd nog specificaties lekken. We zijn namelijk benieuwd naar verschillende dingen, zoals de features, topsnelheid en actieradius.

Honda Riding Assist-e

Een andere futuristische motorfiets met een elektrische motor is de spiegelachtige Hope, welke zo een plekje in Star Wars zou kunnen veroveren. Als deze nou ook zo’n zelfbalancerende feature zou krijgen, zou je alleen nog maar bezig zijn met de spiegels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

HondaHiConsumption

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen