5 redenen om (niet) voor de Toyota Yaris te kiezen

Elektrische auto's Ilona Braam 23 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

De Toyota Yaris is compact, maar heeft toch behoorlijk wat in zijn mars. In 1999 verscheen hij op de markt en in 2000 werd hij uitgeroepen tot ” Auto van het jaar”. Maar uiteraard is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de Toyota Yaris te gaan.

Niet duur om in te rijden

De Yaris is een goede keuze voor mensen met een wat kleiner budget. Hij heeft een vanafprijs van 14.495 euro en is ook redelijk zuinig om in te rijden. De nieuwe Yaris heeft een verbruik van minimaal 3,3 liter per 100 km. De compacte auto is daarnaast ook betrouwbaar en brengt daarom ook niet zoveel onderhoudskosten met zich mee.

Toyota Yaris
Bron: Toyota Bron: Toyota

 

Klein maar veilig

Hoewel het een klein autootje is, komt het nieuwe model toch met veiligheidsfeatures die we van de wat grotere modellen zijn gewend. Standaard is de Yaris uitgerust met Toyota Safety Sense. Dit is een verzameling van actieve veiligheidsfeatures. De meeste auto’s in dezelfde klasse hebben bijvoorbeeld niet standaard een forward collision waarschuwingsfeature. De Yaris is hier wel mee uitgerust. Daarnaast krijg je ook standaard een waarschuwing wanneer je de rijbaan verlaat zonder je knipperlicht aan te zetten.

 

Ideaal voor in de stad

Omdat het zo’n compacte auto is, kun je makkelijk manoeuvreren in de drukke stad met smalle straatjes. Daarnaast kun je ook veel makkelijker een parkeerplek vinden dan met een wat grotere auto. Bij het inparkeren helpt de standaard geïntegreerde camera aan de achterkant een handje mee.

Komt langzaam op gang

Als je een snelheidsduivel bent en ervan houdt om bij stoplichten weer snel op te trekken, zal de Toyota Yaris je helaas teleurstellen. Het duurt namelijk even voordat hij weer op snelheid is. Dit probleem kun je enigszins verhelpen door voor een handgeschakelde versie te gaan. Daarnaast is er ook een optionele turbomotor beschikbaar.

Bron: Toyota

Geen gezinsauto

Hoewel de compactheid van de auto handig is om te manoeuvreren in de stad, is het weer een nadeel als je met de kinderen op pad wilt gaan. De kleintjes zul je nog wel achterin kwijt kunnen, maar het wordt al gauw veel te krap om er comfortabel te zitten.

Toyota Yaris
Bron: Toyota

Als je van Toyota houdt en meer ruimte wilt is de Toyota TJ Cruiser meer dan ideaal. Deze conceptauto werd onlangs tijdens de Tokyo Motor Show gepresenteerd en is een mix tussen een busje en een SUV. Hierin zou je misschien zelfs met twee gezinnen op pad kunnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen