iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland

Apple rmens 16 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Met nog goed een week tot de pre-orders starten, zijn de eerste iPhone X-exemplaren onderweg naar Nederland. De massaproductie bij Apple-leverancier Foxconn is op gang en Nederland krijgt samen met de Verenigde Arabische Emiraten de eerste levering.

Volgens de Chinese site Xinhuanet rollen er per week ongeveer 400.000 iPhones met Face ID en edge-to-edge OLED-scherm van de band bij Foxconn. De eerste zending zou uit 46.500 stuks bestaan.

Lage productiecapaciteit

Hoewel het goed nieuws is dat de eerste batch naar Nederland verscheept wordt, is de productiecapaciteit behoorlijk laag. Het jaar heeft nog 11 weken en met 400.000 stuks per week kunnen er dit jaar nog 4,4 miljoen exemplaren geproduceerd worden. Foxconn is de enige producent en volgens de Chinese bron werden voorheen slechts 100.000 stuks per week geproduceerd. Het is niet duidelijk of er 46.500 exemplaren naar Nederland én de Verenigde Arabische Emiraten verscheept worden, de zending kan ook worden gesplitst.

De iPhone X is vanaf 3 november te koop, ook in Nederland – Klik/tap voor groter.

De productiecapaciteit zal snel omhoog moeten, want Apple verwachtte dit jaar minimaal 30 miljoen stuks voor verkoop beschikbaar te hebben. In het huidige tempo wordt dat niet gehaald en zullen flinke tekorten ontstaan. De pre-orders starten vrijdag 27 oktober om 09:01 uur Nederlandse tijd en de eerste bestellingen worden vervolgens op 3 november geleverd.

31 procent wil de iPhone X

Onder onze lezers is de iPhone X de populairste nieuwe iPhone. De respondenten die dit jaar een nieuwe iPhone willen, gaan voor de iPhone X. De iPhone 8 is ook nieuw, maar kan op minder belangstelling rekenen. Meer dan de helft van de lezers zei nog geen behoefte aan een nieuw toestel te hebben.

Bron: OMT Weekend Poll – Aantal respondenten: 7,366 – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen