iPhone X is winstgevender dan alle Android smartphones bij elkaar

Apple Jelle van Es 18 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Toen de iPhone X uitkwam, was niet iedereen te spreken over de nieuwste flagship-telefoon van Apple. De telefoon is meer dan eens bestempeld als een flop, omdat hij niet het aantal verkochte exemplaren opleverde die men wel had verwacht. Ook voor Apple zelf bleven de verkoopaantallen achter op de verwachtingen en werd de productie na een paar maanden teruggeschroefd. Maar dat betekent niet dat de iPhone X een flop is. In tegendeel zelfs.

iPhone X is de meest winstgevende telefoon van dit moment

De iPhone X heeft in het laatste kwartaal van 2017 gezorgd voor de meeste winst. Voor Apple, maar ook in de smartphonemarkt in totaal. Maar liefst 35 procent van het totale winstplaatje in de smartphone-markt komt op naam van de iPhone X, waarmee het toestel de iPhone 8 achter zich laat. Deze was goed voor 19,1 procent. Vervolgens heb je de iPhone 8 Plus, de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus met respectievelijk 15, 6 en 5 procent van de winst. Dat blijkt uit onderzoek van Counterpoint.

iPhone X winst
De complete top tien – klik/tap voor groter

De eerste telefoon die voor de meeste winst zorgde na een iOS-device? De Samsung Galaxy Note 8 met 3,9 procent. De enige andere telefoon in de top 10 die op Android draait naast deze is de Galaxy S8 Plus. In totaal pakt Apple 86 procent van alle winst die in de markt zit. De overigen 14 procent is voor Android-devices. Als je dan bedenkt dat de iPhone X goed is voor zo’n 35 procent van de winst, dan is die telefoon alleen al bijna drie keer winstgevender dan alle Android-telefoons bij elkaar.

De iPhone X- klik/tap voor groter

De totale markt van smartphones is overigens wel met 1 procent gedaald, terwijl Apple juist met 1 procent in winst is gegroeid ten op zichte van dezelfde periode vorig jaar. En tot slot moeten we ook nog de kanttekening maken dat de iPhone X pas in de laatste twee maanden van vorig jaar beschikbaar was en dus wellicht nog succesvoller had kunnen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen