Het jaar van de draak komt eraan en dit zijn de ideale series ervoor

Films & Series Rik Claessen 10 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Volgens de Chinese astrologische kalender is 2024 het jaar van de Draak. Een betere motivatie (of excuus) kunnen we ons niet bedenken om deze series eens goed te bingen.

龍. Misschien kon je dat teken net zoals wij niet lezen, maar er staat ‘draak’. Het is het vijfde dier van de astrologische dierenriem uit China. Mensen die worden geboren onder het teken van de draak zijn trots, levendig en enthousiast. Tevens is de draak óók het teken van de Chinese keizer.

Geen zorgen, je zit nog steeds op WANT en niet op een of andere spirituele site. Het is dit jaar het jaar van de draak, en dat gebeurt maar één keer in de twaalf jaar. Dat moet gevierd worden met hele vette films en series om te bingen. Nog een keertje How to train your dragon kijken?

Dit zijn de beste series om te kijken tijdens het jaar van de draak

Als je toch meer van de series bent om dit jaar te bingen, check dit: de ideale series om te kijken tijdens het jaar van de draak.

Jackie Chan Adventures

Deze serie schreeuwt jeugdsentiment. Niet gek. De serie kwam maar liefst 24 jaar geleden uit, ook tijdens het jaar van de draak.

Het is een vrij luchtige actieserie over de enige echte Jackie Chan die op zoek gaat naar demonische maskers. Waar de serie vooral in uitblinkt is in het verweven van interessante Aziatische mythologie en filosofie. En dat terwijl het geen zware kost wordt. Hier en daar is het wat kinderachtig, maar dat kan ook aan ons liggen. We hebben immers al een paar jaren van de draak achter de rug.

Het jaar van de draak komt eraan en dit zijn de ideale series ervoor
(afbeelding: Sony Pictures Television)

Merlin

Merlin combineert de koning Arthur-legende met heerlijke drama en een soort ‘wekelijks-monsterthema’ zoals je dat ook kent van Supernatural. Merlin heeft ook een van de meest iconische draken van de televisie, Kilgharrah (John Hurt!), die wordt behandeld als een oud en onkenbaar wezen.

De serie moet het niet hebben van spetterende special-effects, maar vooral van een hele vermakelijke opbouw. Elke aflevering weet nieuw gevaar fantastisch te combineren met het koning Arthur-thema. Als je ook maar een beetje een zwak hebt voor magie dan ga je Merlin sowieso leuk vinden.

Het jaar van de draak komt eraan en dit zijn de ideale series ervoor
(afbeelding: BBC One)

The Legend of Vox Machina

Deze tekenserie is gebaseerd op de wereldberoemde livestreams van Critical Role, de stream waar bekende stemacteuren met elkaar Dungeons and Dragons spelen. Hun avonturen in de wereld van Tal’Dorei waren zo vermakelijk dat ze er een geanimeerde serie van maakte.

Het blijkt een heuse succesformule. Want de serie krijgt lovende kritieken, van zowel die-hard D&D-spelers als de gemiddelde Critical Role-kijker. The Legend of Vox Machina heeft een pakkende, maar simpele tekenstijl. De serie zit vol actie, humor en inside jokes die de Critical Role-fans snel zullen oppikken. Al met al een erg vermakelijke serie.

Het jaar van de draak komt eraan en dit zijn de ideale series ervoor
(afbeelding: Amazon Prime Video)

Avatar: The Last Airbender

Is het jaar van de draak het zoveelste excuus om nog een keer Avatar: The Last Airbender te kijken? Wellicht. Maar de serie is dankzij zijn verwevenheid met Aziatische thema’s dan ook perfect om tijdens het jaar van de Draak te kijken. Bovendien is het nu je laatste kans om ‘m te zien voordat de (tot nu toe veel belovende) live-action versie op Netflix verschijnt.

Draken zijn een zeldzaam verschijnsel in de show, maar ze hebben een grote betekenis als bron van fire bending. Wanneer ze toch verschijnen, worden ze met het grootste respect behandeld, wat tot enkele van de beste momenten van Avatar leidt.

Het jaar van de draak komt eraan en dit zijn de ideale series ervoor
(afbeelding: Nickelodeon)

House of the Dragon

Natuurlijk is House of the Dragon de meest ver(r)assende keuze voor het jaar van de draak. Deze meesterlijke prequel op Game of Thrones is een van de beste series van afgelopen jaren en heeft in korte tijd veel fans weten te winnen.

In deze serie over de drakenrijdende Targaryens zit voor ieder wat wils. Drama, intrige, actie, magie, fantasie en ontzettend bloederig geweld. Het heeft dus alles wat Game of Thrones zo goed maakt en doet daar nog een schepje bovenop. Kortom: kijken!

House of the Dragon HBO Max
(Afbeelding: HBO Max)

Zit er toch geen serie tussen die je aandacht trekt? Check dan vooral even het fantastische aanbod van Amazon Prime Video deze maand:

Amazon Prime Video: deze topfilms en -series zie je in februari

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen