JBL kondigt draadloze Live Flex aan: krachtige oordopjes voor 179,99 euro

Gadgets Mark Hofman 8 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

JBL heeft vandaag zijn nieuwe draadloze oordopjes aangekondigd. De Live FLEX is vanaf februari verkrijgbaar voor 179,99 euro en gewapend met toffe functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan True Adaptive Noise Cancelling, JBL Signature Sound én Spatial Sound.

Met de introductie van de nieuwe oordopjes krijgen de Apple AirPods er wederom een sterke concurrent bij. Althans, dat is de eerste indruk die ik van het product krijg. Tijd om ook jou kennis te laten maken.

JBL Live FLEX: AirPods-concurrent van 179,99 euro

Wie nieuwe oordopjes zoekt, hoeft niet persé met de AirPods aan de haal te gaan. Er zijn talloze merken in Nederland die een uitstekend alternatief bieden voor minder geld. Zo is de JBL Live FLEX een uitstekende optie voor 179 euro, zonder dat je inlevert op functionaliteiten als ruisonderdrukking.

De nieuwe oordopjes zijn overigens voorzien van een open stick-ontwerp. Kort gezegd: de oordopjes liggen in de oren en nestelen zich niet vast in je oor. Doorgaans is dat wel vereist om goede ruisonderdrukking te bereiken, maar JBL zegt dat het met de Live FLEX een goede manier heeft gevonden dit alsnog te doen. De oordopjes zijn voorzien van True Adaptive Noise Cancelling.

Naast die heerlijke functionaliteit heeft de JBL Live FLEX nog meer te bieden als AirPods-concurrent. Een korte greep uit de functionaliteiten:

 • Open stick-ontwerp
 • True Adaptive Noise Cancelling met 17 verschillende filters
 • High-fidelity 12mm neodymiu drivers
 • Gepersonaliseerde geluidservaring Personi-Fi 2.0
 • JBL Spatial Sound
 • 40 uur accuduur zonder ANC (30 uur met ANC)
 • Draadloos op te laden
 • 6 microfoons voor betere geluidskwaliteit tijdens telefoongesprekken
 • IP54-waterbestendigheid
 • Bluetooth 5.3-ondersteuning
 • Te verbinden met meerdere apparaten tegelijkertijd
JBL Live FLEX, AirPods, oordopjes
Lage prijs, veel indruk (Afbeelding: JBL)

Naast de bovenstaande functionaliteiten is het goed om te weten dat JBL ook zijn eigen Headphones-app heeft. Hiermee is het mogelijk om meer functies te activeren en de oordopjes meer naar eigen smaak in te stellen.

Nederlandse prijzen en beschikbaarheid

JBL brengt zijn Live Flex oordopjes ergens deze maand uit in Nederland. Wanneer precies is niet bekend. Wel weten we dat het AirPods-alternatief te verkrijgen is in de kleuren zwart, blauw, zilver en roze.

Uiteraard is het interessant om te zien hoe de JBL Live Flex zich staande houdt tegenover de AirPods van Apple. Voornamelijk om te zien welk model ook daadwerkelijk uitgedaagd wordt. Hier zullen we je binnenkort meer over vertellen op onze website.

Incognito mode verbergt je Tinder-profiel voor mensen die je niet mag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen