Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 26 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Jeff Bezos legt Twitter-eigenaar Elon Musk nu al het vuur aan de schenen

Jeff Bezos reageert met een tweet op de overname van Twitter. De Raad van Bestuur ging maandag akkoord met het bod van Elon Musk. De Tesla-topman zegt dat hij hoopt dat “mijn ergste vijanden op Twitter blijven, want dat is wat vrijheid van meningsuiting inhoudt”. Bezos maakt meteen van de gelegenheid gebruik om de grens op te zoeken.

Musk wil dus dat iedereen altijd alles moet kunnen zeggen op Twitter. Dat is een nobel streven, maar in de praktijk levert dat nog wel eens problemen op. Jeff Bezos, mede-miljardair, gooit vlak na de bekendmaking van het nieuws meteen wat olie op het vuur. Dat doet de ondernemer door een journalist van de New York Times te quotetweeten.

Jeff Bezos stelt een bijzondere vraag

De journalist laat zien dat door Tesla’s zaken in China, de regering aldaar wellicht wat macht kan krijgen over Twitter. Jeff Bezos pakt dat op door de vraag gewoon maar te stellen. “Interessante vraag. Kreeg de Chinese regering nou ineens een beetje macht over het dorpsplein?” Musk noemt Twitter ook wel “het digitale dorpsplein” waar mensen “vitale zaken met betrekking tot de toekomst van de mensheid” bespreken.

Hoewel analisten verwachten dat de deal weinig problemen krijgt van marktwaakhonden, kan zo’n tweet van Jeff Bezos mogelijk toch roet in het eten gooien. Dergelijke suggesties doen het niet goed in de Verenigde Staten. Maar waarschijnlijk bedoelde de Amazon-oprichter zijn tweet slechts als een grapje.

Maakte de Amazon-oprichter een grapje?

Maar het kan ook zijn dat Bezos weet wat voor consequenties er aan dergelijke tweets hangen. Hoe dan ook, kort na het publiceren van de bovenstaande tweet, bracht de miljardair er nog twee uit. In één van die tweets gaat hij zelf in op z’n vraag. Zakendoen in China wordt mogelijk complexer voor Tesla, is zijn antwoord. Waarschijnlijk levert het geen censuur op op Twitter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!