Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 26 apr 2022

Waarom gamen op je PlayStation 5 binnenkort een stuk beter wordt

De PlayStation 5 is nu zo’n anderhalf jaar op de markt. Mocht het je zijn gelukt om er één te scoren, dan ben je waarschijnlijk een gelukkige gamer. En als je hem hebt aangesloten op een hoogwaardige televisie, dan is het helemaal een feest.

En dat feest lijkt alleen maar groter te worden. Want deze week wordt er voor de PlayStation 5 een update uitgerold, die het mogelijk maakt om gebruik te maken van de Variable Refresh Rate (VRR).

PlayStation 5 krijgt VRR-ondersteuning

Om gebruik te maken van de VRR op de PlayStation 5 heb je een televisie of monitor nodig met een HDMI 2.1 ingang, die de Variable Refresh Rate ondersteunt. Daarmee is het mogelijk om de refresh rate perfect te synchroniseren met je beeldscherp. Dat moet er voor zorgen dat games er nog beter uit komen te zien. Zeker wanneer je problemen hebt met screen tearing of frame pacing, zou dat via deze update en mogelijkheid tot het verleden behoren. Op het PlayStation Blog wordt gesteld dat de gameplay in games op deze manier een stuk soepeler gaat lopen en je minder last hebt van input lag. Met de update zijn er een aantal games die hier echt goed van profiteren. De complete lijst vind je op het blog.

Ratchet & Clank: Rift Apart PlayStation 5
Ratchet & Clank: Rift Apart maakt er gebruik van (Afbeelding: Insomniac Games)

De belangrijkste PlayStation 5-titels die gebruik maken van deze VRR-update, althans de games die het meest gespeeld worden, zijn Call of Duty: Vanguard, Marvel’s Spider-Man Remastered, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Ratchet & Clank: Rift Apart, Tiny Tina’s Wonderlands en Tom Clancy’s Rainbow Six Siege. De kans is groot dat toekomstige games ook standaard gebruik gaan maken van deze nieuwe functie.

Deze week

Een datum voor deze VRR-update voor de PlayStation 5 is nog niet gegeven. Het is de verwachting dat het één deze dagen komt. Als de update er is, dan moet je in het menu onder het kopje Screen and Video de nieuwe functie aanzetten.

PlayStation 5 uitverkocht? Dit is waarom de PS4 Pro (g)een goed alternatief is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom gamen op je PlayStation 5 binnenkort een stuk beter wordt
Sluiten