Joost Klein krijgt op Eurovisie Songfestival tegenstand van Finse…Windows 95?

Lifestyle Jeroen Kraak 1 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Je houdt ervan of je vindt het verschrikkelijk: het nummer waarmee Joost Klein naar het Eurovisie Songfestival gaat. Toch moet hij de Finse concurrent vrezen en dat heeft alles te maken met Windows 95.

Je kan alles van Joost Klein zeggen, maar hij maakt de tongen los met zijn Europapa. Met het lied gaat hij Nederland vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Als je denkt dat dit nummer al raar is, dan heb je de inzending van Final nog niet gezien.

Finland komt met “Windows95man”, en ja, dat is net zo fout als het klinkt. Het is een bijzondere verschijning en daar kan Joost Klein het nog best wel lastig mee hebben. Beiden artiesten richten zich op nostalgie en de jaren ’90.

Joost Klein krijgt concurrentie van Windows 95 op het Eurovisie Songfestival

Windows95man ziet er precies uit zoals je zou verwachten. Uiteraard is het geen superheld met een cape, maar een nerd met een matje en een snor in een Windows-petje, een Windows 95-t-shirt, met een veel te kort broekje en witte sokken. Sterker nog, tijdens sommige optredens wisselt hij die broek om voor een witte onderbroek.

Laten we wat dieper ingaan op de concurrent van Joost Klein. Windows95man is een typetje van de Finse artiest Teemu Keisteri. Hij won de Finse finale voor het Eurovisie Songfestival.

Clippy is (niet) van de partij

Maar het is meer dan alleen een Windows 95-shirt wat Keisteri een echte Windows95man maakt. Soms neemt hij zelfs Clippy mee het podium op. De beroemde paperclip die je wellicht kent uit Microsoft Word. Deze ontbrak echter tijdens zijn optreden voor de plaatsing voor het Eurovisie Songfestival.

Ben je fan? Dan kan je er precies uitzien zoals de concurrent van Joost Klein. Windows 95-shirts zijn nog steeds bij flink wat winkels te koop. Ik kan je wel aanraden om niet buiten in je onderbroek te lopen. Trek gewoon een iets langere korte broek aan.

Natuurlijk supporter je waarschijnlijk Joost Klein tijdens het Eurovisie Songfestival, maar deze ode aan Windows 95 is een mooie tweede.Vind je het helemaal niets? Dan hoop je waarschijnlijk dat hij snel updatet naar Windows 11.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen