That 90’s Show is fantastisch, maar er klopt eigenlijk geen zak van

Pop-Culture Dennis Mons 31 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

We steken niet onder stoelen of banken dat we niet alleen fan zijn van That 70’s Show, ook de onlangs uitgebrachte serie That 90’s Show op Netflix weet ons te bekoren. Maar hoe leuk dan ook, er klopt eigenlijk geen hol van. Hier is waarom.

That 70’s Show heeft, zoals we al in onze podcast bespraken, een warm plekje in ons hart. Daarom waren we enorm op onze hoede toen Netflix aankondigde met That 90’s Show te komen. Zeker aangezien we bij het zien van That 80’s Show moeite hadden om ons voedsel binnen te houden.

That 90’s Show op Netflix rammelt van de fouten

Dat That 90’s Show van geen kant klopt, is eigenlijk te wijten aan voorloper That 70’s Show, waarin een flink aantal plotholes zaten. Aan de andere kant omarmde de show dat het verre van consequent was. Dus hey, een kniesoor die er echt op gingen letten.

In That 90’s Show hebben ze dus ook maling aan een groot aantal zaken. De serie op Netflix speelt zich af in 1995, ongeveer 15 jaar na That 70’s Show. Net als die serie speelt de opvolger zich grotendeels af in het huis van de Foremans (wederom gespeeld door de briljante acteurs Kurtwood Smith en Debra Jo Rupp) in het stadje Point Place, Wisconsin.

Een voorbeeld van rarigheden in That 70’s Show: hoofdpersonage Donna had in eerste instantie een klein zusje, maar dat personage werd er gewoon uitgewipt. Foetsie! Ook zaten alle personages op highschool, maar deden er veel langer dan vier jaar over om hun diploma te halen. Stelletje nietsnutten.

Ook hadden Hyde (Danny Masterson) en Jackie (Mila Kunis) een tijdlang een relatie. En toen, ineens, niet meer. Was je daar emotioneel in geïnvesteerd, dan had je dus pech.

Netflix, That 90's Show, Podcast, That 70's Show
Veel bekende koppen. (Afbeelding: Netflix)

Leia op té jonge leeftijd geboren?

Tijdlijnen verzonnen door een kleuter? In That 90’s Show is het allemaal niet logischer. Zo draait de serie om Leia, de dochter van Eric en Donna. Ze wordt in de show 15, maar dat is onmogelijk, aangezien ze dan verwerkt zou zijn terwijl Eric op dat moment in That 70’s Show in Afrika was (nou ja, tenzij ze van de melkboer is natuurlijk).

Sterker nog: in That 90’s Show maken ze zelfs grappen over het feit dat de tijdlijn niet klopt. Zo maakt Kitty de grap dat Fez een uitwisselingsstudent is, maar nooit ‘teruggewisseld’ is voor het behalen van zijn diploma in… oh ja geen idee waar hij vandaan komt, want dat wordt nooit benoemd.

Met andere woorden: de enige consistentie die je van That 90’s Show mag verwachten is een altijd narrige, heerlijk sarcastische Red Foreman en de super lieve, maar ook sarcastische Kitty Foreman die nog altijd wel van een wijntje houdt.

Wat ons dus perfect!

That 90’s Show op Netflix: deze podcast vertelt je er alles over

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen