Er is één juiste volgorde om alle Pokémon-games te spelen (en dit is ‘m)

Games Sabine Schults 28 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Pokémon Scarlet & Violet zijn de nieuwste games in een geliefde populaire franchise en maken het rijtje Pokémon-games nóg langer. Daarom hebben we elke Pokémon-game voor je in de juiste volgorde gezet, zodat je ze nog eens (correct) kunt spelen.

Het zal geen verrassing zijn dat de lijst van deze games werkelijk enorm is, aangezien de monstertjes al meer dan 25 jaar bestaan. Dit zijn de Pokémon-games in de juiste volgorde (en dat is natuurlijk per generatie).

Pokémon-games op volgorde

In de Pokémon-games staat eigenlijk altijd een generatie centraal. Er zijn er maar liefst negen in totaal. Je hoeft niet letterlijk alle Pokémon-spellen die ooit zijn uitgebracht te spelen, maar kunt dus kiezen voor een rit door de generaties. We hebben de beste route wat ons betreft voor je paraat.

Vergeet Pokémon Red, Blue & Yellow voor de Game Boy Color en ook Fire Red & Leaf Green voor de Game Boy Advance laten we links liggen. Met Pokémon Let’s Go Pikachu of Let’s Go Eevee voor de Nintendo Switch kun je op een moderne manier aan de slag met de eerste generatie.

Ze hebben wel heel andere mechanics dan de eerste games van de franchise, waaronder een Pokémon GO-achtige vangmethode, maar dat mag de pret zeker niet drukken.

Pokémon Let's Go Pikachu
Pokémon Let’s Go Pikachu

Generatie na generatie

Voor de tweede generatie is Pokémon Crystal voor de Nintendo 3DS waarschijnlijk je beste keuze. Deze is op een paar kleine verbeteringen na identiek aan het origineel voor de Game Boy Color. Bovendien is Crystal de speciale uitvoering van Gold & Silver. Andere opties om Gen 2 te spelen zijn Heart Gold & Soul Silver voor de Nintendo DS.

Bij Gen 3 bestaat de keuze uit Omega Ruby of Alpha Sapphire voor de 3DS. Het zijn remakes van Ruby & Sapphire voor de Game Boy Advance. Toch is Pokémon Emerald voor de Game Boy Advance bij veel fans toch wel de favoriet.

Ook bij de vierde generatie is het lastig om een keuze te maken. Je kunt het makkelijkst aan de slag met Pokémon Brilliant Diamond of Shining Pearl op de Nintendo Switch. Heb je een Nintendo DS ter beschikking, dan wordt Platinum echter wel gezien als de beste versie van Gen 4.

Pokémon Scarlet Violet
Pokémon Scarlet & Violet (Afbeelding: Nintendo)

Ook enkele uitbreidingen

Voor Gen 5 heb je echt een Nintendo DS nodig, aangezien Black & White enkel voor die handheldconsole zijn verschenen. Later kwamen ook Black & White 2 uit voor de DS. De zesde generatie maakt de boel weer wat makkelijker. Er valt namelijk weinig te kiezen, behalve uit Pokémon X & Y voor de Nintendo 3DS.

Dan volgt Gen 7, waarbij je waarschijnlijk het beste voor Ultra Sun of Ultra Moon kunt gaan, wederom voor de 3DS. Het zijn uitgebreidere versies van Sun & Moon.

Daarna kwamen Pokémon Sword & Shield met de 8ste generatie aan monsters. Deze games zijn beschikbaar voor de Nintendo Switch. Daarnaast hebben ze ook nog eens DLC. Zowel The Isle of Armor en The Crown Tundra kunnen worden aangeschaft via de expansion pass van de game.

Bij de laatste, negende generatie, eindigen we natuurlijk met Scarlet & Violet. Deze zijn verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Vooralsnog is het niet bekend of ze wel of geen DLC krijgen.

De Nintendo Switch OLED die elke Pokémon-fan wil hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen