Kan je nog innoveren met een dock?

Apple Koen van Tongeren 30 nov 2011
Leestijd: 1 minuut

Het is een legitieme vraag: valt er nog iets te innoveren aan een dock? Het is immers een van de minst spannende accessoires die Apple verkoopt. Je iPhone, iPod of iPad moet er in passen en je moet het kunnen aansluiten op een computer of stroombron. Toch denkt Apple nog wel wat te kunnen innoveren aan docks voor iOS-apparaten, zo blijkt uit een recent toegekend patent.

In het patent wordt een nieuwe generatie docks beschreven. Het belangrijkste verschil met huidige en vorige generaties is het ‘power management’. Het patent beschrijft een methode waardoor het dock verschillende soorten [iOS] apparaten herkent en daar de stroomsterkte op kan aanpassen. Daarnaast communiceert het dock met de accu van het aangesloten apparaat en kan het zo de stroomtoevoer naar de batterij aan- of uitzetten. Dat kan de levensduur van een accu verlengen.

In het patent duikt ook een apparaat op met twee dock-connectors: één in de lengte en één in de breedte. Dit is echter niet nieuw. Meer dan een jaar geleden vroeg Apple al een patent aan voor een iPad met twee dock-connectors.

Overigens worden in het patent naast iPhones en iPods ook ‘beeldschermen’ genoemd als apparaten die van het dock gebruik kunnen maken. Sommige websites zien dit als een aanwijzing voor een Apple televisie. Bij OMT zien we echter het nut van het opladen van een tv niet zo in en houden wij het op een vroegtijdige beschrijving van de iPad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen