Kindle of Kobo: dit zijn de beste e-readers van dit moment

Gadgets Sam Dille 3 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Dankzij een e-reader kun je een hele bibliotheek zonder moeite in je broekzak proppen. De handige gadgets zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Dus hoe vind je in vredesnaam de juiste optie? Wij adviseren je om een kijkje te nemen bij Kindle of Kobo.

Veel mensen denken dat een e-reader vervelend is om te lezen, omdat je steeds op een schermpje kijkt. Maar een e-reader leest juist steeds prettiger. Door nieuwe technologieën lijkt het steeds meer alsof je een echt boek aan het lezen bent.

Als je aan een e-reader wilt beginnen zijn er twee merken die toch echt koploper zijn. Kindle en Kobo. De merken zijn aan elkaar gewaagd en hebben beide genoeg geweldige opties om uit te kiezen.

Dit zijn de beste e-readers van Kindle en Kobo

Wij helpen je bij het uitkiezen van je nieuwe e-reader. Of je nu meer houdt van Kindle of Kobo: in onderstaande lijst vind je ongetwijfeld een optie die goed bij je past.

#1 Kindle Paperwhite: Amazons beste e-reader

Als je vooral e-boeken van Amazon koopt, is de Kindle Paperwhite een geweldige keuze. De e-reader heeft een groot display van 300 pixels en een instelbare koplamp, zodat je elke letter duidelijk kunt lezen.

Je hoeft de e-reader niet weg te leggen als hij leeg is. De Kindle Paperwhite kan namelijk draadloos worden opgeladen. En het beste is dat de digitale gadget waterbestendig is. Geen zorgen dus als er een glas water over je e-reader valt.

Kindle Paperwhite e-reader
Kindle Paperwhite (Afbeelding: Amazon)

Bestel jouw exemplaar hier

#2 Kobo Libra 2: het ideale alternatief

Ben je geen fan van de Paperwhite van Kindle, dan is de Kobo Libra 2 een perfect alternatief. De e-reader heeft veel van dezelfde functies, waaronder waterdichtheid, een 300p-scherm en USB-C-ondersteuning.

Maar hij heeft ook een paar extra voordelen. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk boeken lenen van het Overdrive-bibliotheeksysteem en offline opgeslagen artikelen lezen met Pocket. En hij heeft bijna het dubbele meer aan opslagruimte.

Kobo Libra 2
De Libra 2 (Afbeelding: Kobo)

Bestel jouw exemplaar hier

#3 Kindle: beste betaalbare e-reader

Het is geen geheim dat e-readers best prijzig zijn. Gelukkig biedt Amazon een optie die redelijk betaalbaar is, vergeleken met concurrenten. Het basismodel van Kindle is een goede keuze.

De e-reader heeft wederom een 300p-scherm en met een opslag van 16GB kun je nog flink wat boeken bewaren. Het kleine formaat maakt hem ook perfect draagbaar en gemakkelijk vast te houden.

Kindle e-reader
Het basismodel (Afbeelding: Amazon)

Bestel jouw exemplaar hier

#4 Kobo Elipsa 2E: perfect om aantekeningen mee te maken

De Elipsa 2E van Kobo is uniek vergeleken met andere e-readers uit deze lijst. Je kunt namelijk rechtstreeks op de pagina’s schrijven en notities toevoegen. Het is zelfs mogelijk om de aantekeningen te synchroniseren met Dropbox, zodat je jouw handschrift kunt transcriberen.

Ideaal als je een boek leest voor een schoolproject, een wiskundige formule moet oplossen of gewoon een bladzijde uit je favoriete boek wilt onthouden.

Kobo Elipsa 2E
Aantekeningen maken (Afbeelding: Kobo)

Bestel jouw exemplaar hier

Dit zijn de meest duurzame gadgets van 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen