Deze heerlijke gratis games zitten verstopt in Google

Games Rik Claessen 3 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Wat tijd te doden? Deze spellen speel je gratis via Google. Je moet er soms alleen even naar speuren Perfect voor tijdens een saai werkoverleg.

Als je geen idee hebt welke game je moet spelen, schieten wij uiteraard te hulp. We zochten de vetste games op de consoles voor je uit. Simpeler? De gaafste spellen op de Nintendo Switch dan? Nog simpeler? Ook dan schieten we je te hulp. Soms wil je gewoon even een makkelijk spelletje doen op een simpele browser: gamen via Google is natuurlijk ook een optie.

Voor deze spellen heb je geen grote pc of mega gaming-setup nodig. Dat betekent niet dat de spelletjes niet leuk zijn. Ze zijn perfect om even te spelen als de baas niet kijkt, of gewoon thuis achter de computer natuurlijk. Deze heerlijke games speel je gratis via Google.

Deze heerlijke games zijn gratis te spelen via Google

Al deze Google games zitten gewoon ‘verstopt’ in de zoekmachine. Om ze te spelen hoef je alleen maar de titel in Google in te vullen en ze verschijnen bovenaan!

Let’s play Pétanque

Petanque klinkt akelig Frans en uitdagend. Maar wees gerust dat is het niet. Uitdagend bedoel ik dan, het is zeker wel Frans. Je zou het kunnen zien als familie van Jeu de Boules.

In Let’s Play Petanque probeer je jouw bal zo dicht mogelijk bij het doel te gooien. Je kunt de ballen van andere spelers ook wegstoten. Ja dit klinkt echt exact als Jeu de Boules. Nou ja, het is in ieder geval gratis via Google en ontzettend vermakelijk.

Deze heerlijke games speel je gratis via Google
(afbeelding: Google)

Fourth of July

Een potje honkbal gespeeld door pinda’s die worden aangemoedigd door popcorn, corndogs, hotdogs en hamburgers. Amerikaanser dan dit wordt het niet. Je raadt het niet maar dit spelletje genaamd Fourth of July werd uitgebracht op, jawel, 4 juli 2019.

Het is een simpele, maar effectieve ode aan alle Amerikaanse glorie. Ook voor wie de regels van honkbal niet kent, wees gerust. Het hele spel bestaat uit één knop die je op het juiste moment moet indrukken om de honkbal over het veld te slaan. Verder kun je onderuitgezakt toekijken hoe een hamburgerpoppetje een homerun probeert te rennen.

Deze heerlijke games speel je gratis via Google
Dat is nog eens fastfood (afbeelding: Google)

Tic Tac Toe

Er gaat niks boven een klassieker. En Tic Tac Toe is de klassieker der klassiekers. Dat vonden ze ook bij Google. Ze maakte een gratis online versie die je tegen de computer speelt.

Moeten we de regels écht uitleggen? Het spel straalt simpelheid uit en is ideaal om verveling tijdens een college of werkoverleg tegen te gaan.

Deze heerlijke games speel je gratis via Google
(afbeelding: Google)

Text Adventure

Voor dit spel heb je wel een klein beetje fantasie nodig. Text Adventure is namelijk een op tekst gebaseerd avonturenspel (duh). Het is natuurlijk een spel dat inspiratie haalt uit de gameklassiekers als Zork en Colossal Cave Adventure. Geen zorgen als je die games niet kent, wij moesten ze ook even googelen. Ze zijn nog uit de tijd voordat het internet een ding was.

Laat je misleiden door deze game in Google. Het is een verrassend groot en uitgebreid spel, voor een browsergame dan. Er zijn genoeg opties om te ‘ontdekken’. Dat is een keer wat anders dat een open-world RPG met 4K graphics.

Let wel op: om deze game überhaupt te spelen moet je goed speuren. Tik ‘Text adventure’ in de zoekbalk, gebruik vervolgens de rechter muisknop om op ‘inspecteren’ te klikken. Ga dan naar het ‘console’ tabblad. Daar staat “Would you like to play a game?” Typ ‘Yes’ en je avontuur begint.

Deze heerlijke games speel je gratis via Google
(afbeelding: Google)

Wat moeten we toch zonder Google. Wist je dat Chrome sinds kort een nieuwe AI heeft toegevoegd om de browser nog beter te laten werken? Je leest het hier:

Google geeft Chrome AI-functies die de browser nog beter maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen