Goed nieuws: de Kingdom Heart-reeks komt naar de pc

Games Jelle van Es 12 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

De pc is eigenlijk het ideale platform om op te gamen. Naast het feit dat je aan de slag kunt gaan met de exclusieve games, komen ook steeds meer games vanaf de spelcomputer er naar toe. En nu heeft Square Enix bekendgemaakt dat de Kingdom Heart-reeks zijn weg er naar heeft gevonden.

Althans, de games moeten nog gaan komen, maar dat duurt niet meer al te lang. Vanaf 30 maart kun je de games uit de reeks gaan spelen. De Kingdom Hearts-games zullen in eerste instantie exclusief gaan verschijnen op de Epic Games Store.

Kingdom Hearts-games naar de pc

Dit liet Square Enix vandaag via een trailer weten. Mocht je nog nooit een game uit de reeks hebben gespeeld, dan kun je dus in één keer helemaal losgaan en alle delen binnenhalen. Dat betekent dus dat je aan de slag kunt gaan met Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX, II.8 Final Chapter Prologue, Melody of Memory en natuurlijk deel drie. Het is alleen wel verstandig om als nieuwkomer bij het begin te beginnen. Op die manier kun je nog een poging wagen om iets van het verhaal te begrijpen, ook al is dat eigenlijk een verloren zaak.

Want het verhaal in de Kingdom Hearts-reeks gaat werkelijk alle kanten op, waardoor het lastig is om het te kunnen volgen. Vooral de introductie van de verschillende personages en de verwijzingen is nogal lastig, om nog maar te zwijgen over het hele achterliggende verhaal van Shadows en Hearts. Wat dat betreft is het het beste om bij het spelen van de game te genieten van de omgevingen, de gameplay en de diverse personages.

Square Enix x Disney

Daarbij is de Kingdom Hearts-reeks er één waarbij je personages uit verschillende Square Enix-games (zoals Final Fantasy) gecombineerd ziet met personages uit diverse Disney-films. In het laatste deel kom je op die manier bijvoorbeeld terecht in de vrolijke wereld van Toy Story.

Kingdom Hearts III Review: Geduld wordt beloond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen