Kingdom Hearts 3 Preview: Korte hands-on geeft vertrouwen

Games Jelle van Es 16 jan 2019
Leestijd: 4 minuten

Dit gamejaar begint deze maand gelijk met een game waar we enorm lang naar uit hebben gekeken: Kingdom Hearts 3. Het tweede deel stamt af van de tijd dat de PlayStation 2 nog de must-have spelcomputer was. Daarna kwamen er vele spin-offs en tussendoortjes op de verschillende handhelds, die daarna opnieuw werden uitgebracht als een HD-remaster. Maar een echt nieuw deel, dat zat er steeds maar niet in. Gelukkig komt Kingdom Hearts 3 eind januari uit en kunnen we echt genieten van de avonturen van Sora, Donald en Goofy. Voordat het zover was, hebben we de kans gekregen om nog even snel een preview-versie van de game te spelen.

Kingdom Hearts 3 Preview
Kingdom Hearts 3 kent straks vele verschillende werelden die gebaseerd zijn op de films van Disney. Tijdens de preview-versie hebben we er twee nader kunnen bekijken. Het gaat om de wereld van Hercules en die van Toy Story. Naast die werelden kun je ook nog aan de slag met de werelden van Big Hero 6, Pirates of the Caribean, Rapunzel, Monsters Inc. en nog meer. Het idee is dat je in elke wereld die je tegenkomt een nieuw avontuur beleeft dat weer onderdeel is van een groter geheel. Wat hetzelfde is, is dat je in elke wereld te maken krijgt met de verschillende Heartless-vijanden die het op jou hebben gemunt. Maar buiten dat ziet alles er anders uit en worden er vaak nieuwe gameplay-elementen geïntroduceerd.

Kingdom Hearts III
(Bron: Square Enix)

Als goed voorbeeld daarvan hebben we de Toy Story-wereld, die in de game Toy Box heet. Hierin maken we kennis met Woody, Buzz en een paar andere figuren die je van de films kent. Zij zitten met het probleem dat Andy samen met zijn zusje en zijn moeder al een hele tijd niet gezien is. Ook een aantal andere helden uit de de film-reeks zijn verdwenen. Op het moment dat Sora, Goofy en Donald hier aankomen, snappen ze al snel wat er aan de hand is: de Heartless en de mysterieuze organisatie waar je in alle delen mee te maken krijgt, hebben ook hier huisgehouden. Zonder echt na te denken trek je ten strijde en sla je iedereen die op je pad komt in elkaar. Wat dat betreft is er niet veel nieuws onder de zon.

Kingdom Hearts 3

Het is met name het tweede gedeelte van de demo die interessant is. Je reist af naar de speelgoedwinkel op zoek naar hints. Ook daar duiken de Heartless weer op. Maar in plaats van dat je op een normale manier met hen strijdt, nemen zij plaats in een speelgoed mech en doe jij hetzelfde. De game verandert op die manier in een soort Mechassault, waarbij je er op los ramt en schiet. Ook kun je dashen om dekking te zoeken en als je te veel schade hebt gehad, kun je uit de mech springen en plaats nemen in een andere. Het is echt even een iets andere ervaringen en als het een voorbode is van wat er komen gaat, dan gaat het helemaal goed komen.

Hercules-level

In het level met Hercules draait het voornamelijk om een groot baasgevecht. Hierin ren je via de muren naar boven om bij een enorme vijand te komen. Die moet je eerst op zijn voeten raken om vervolgens naar boven te rennen en zijn hoofd aan te vallen. Tussendoor moet je goed opletten wanneer hij aanvalt en die aanvallen ontwijken. Het is behoorlijk pittig en uitdagend, maar het geeft ook enorm veen voldoening wanneer je dat enorme beest neerhaalt.

Kingdom Hearts 3
(Afbeelding: Square Enix)

Een centrale rol in die strijd is weggelegd voor de zogenaamde Attractions. Dit zijn een soort van Summons die je kunt oproepen wanneer je combo’s hebt gemaakt. In het geval van dit gevecht kreeg je de mogelijkheid om het achtbaantreintje van Disney op te roepen. Met die attractie rijd je rond in de lucht en schiet je vuurwerk naar de vijand. Tegelijkertijd moet je goed opletten op de tegenaanvallen en die neutraliseren door op de vuist die jouw kant op komt te schieten. Het levert een groot spektakel op.

Daarnaast ziet de game er heerlijk uit, zijn de conversaties die je in de cinematics voorgeschoteld krijgt erg goed gelukt en is het vechtsysteem snel en toegankelijk. Hoewel de demo die ik kon spelen wat aan de korte kant was, was de kwaliteit van een zeer hoog niveau. Daardoor heb ik echt het gevoel gekregen dat Kingdom Hearts 3 alle hoge verwachtingen waar gaat maken. Lang hoeven we er niet meer op te wachten. Kingdom Hearts 3 komt op 29 januari uit en verschijnt dan op de PlayStation 4 en de Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen