Banjo Kazooie keert terug en is binnenkort op je Switch te spelen!

Games Jelle van Es 20 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Op de Nintendo Switch heb je natuurlijk een berg aan games om van te genieten. Mocht je een gamer zijn met nostalgische gevoelens, dan hebben we goed nieuws. Binnenkort kun je aan de slag gaan met een heuse Nintendo 64-klassieker

Het gaat om de game Banjo Kazooie. Deze game kwam oorspronkelijk uit op de Nintendo 64 en werd gemaakt door Rare. Ondanks dat dat bedrijf al sinds 2002 onderdeel is van Microsoft, wordt de game toegevoegd aan de Nintendo Switch Online-service.

Banjo Kazooie op de Nintendo Switch

Nintendo heeft laten weten dat je vanaf vandaag los kan gaan met Banjo Kazooie op de Nintendo Switch. Dat gaat dus via de online service van het bedrijf. Het is zaak dat je daar een actief abonnement op hebt. Dan kun je op die manier klassieke games spelen. In eerste instantie ging het daarbij om games voor de Super Nintendo en de NES. Maar sinds eind vorig jaar kun je ook games van de Megadrive en dus de Nintendo 64 spelen. Voor die laatste categorie voegt Nintendo telkens nieuwe games toe. Om alvast in de stemming te komen, kun je hier de trailer van de nieuwe game bekijken.

Het is voor het eerst in jaren dat je Banjo-Kazooie op hardware van Nintendo kunt spelen. Dit omdat Rare dus in 2002 werd overgenomen door Microsoft. Door een nieuwe samenwerking is de game nu dus te spelen op de Nintendo 64. De laatste keer dat de game te spelen was, was een paar jaar geleden toen porten van de game en de opvolger werden uitgebracht op de Xbox 360. Maar nu is de game dus terug op het oude nest en kun je lekker nostalgisch gamen.

Elke maand een nieuwe game?

In december zagen we de uitgave van Paper Mario voor de Nintendo 64-sectie van Nintendo Switch Online. Deze maand dus Banjo-Kazooie. Zou dat betekenen dat we elke maand een nieuwe game gaan krijgen? Dat is natuurlijk niet heel erg veel, maar ietwat fijner dan wat er gaande was met de drops van Super Nintendo-games.

Nintendo Switch: één van de beste puzzel-games is nu gratis te spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen