Deze nieuwe karakters kun je verwachten in Mario Kart 9

Games Jelle van Es 20 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

De geruchten dat Nintendo werkt aan Mario Kart 9 voor de Nintendo Switch worden steeds geloofwaardiger. En eigenlijk zou het ook wel logisch zijn. Mario Kart 8 Deluxe is immers een port van de game die een paar jaar geleden op de Wii U uitkwam.

Nu is er een leaker genaamd Zippo die iets denkt te weten over welke karakters je krijgt in Mario Kart 9 op de Nintendo Switch. Dat wordt gemeld door website The Gamer.

Oude en nieuwe karakters in Mario Kart 9 op de Nintendo Switch

Het zou geen verrassing zijn als je straks in Mario Kart 9 op de Nintendo Switch aan de slag gaat met oude bekenden zoals Mario, Luigi, Princess Peach, Toad, Bowser, Donkey Kong en Yoshi. En ook heel wat personages uit voorgaande games zullen hun opwachting maken. Het is vooral de vraag wie er nieuw gaat zijn in de racegame. Volgens Zippo kunnen we rekenen op personages uit gameseries als Pikmin, Starfox en ARMS.

Nintendo houdt er wel van om in hun games veel personages te stoppen. Dat hebben we bijvoorbeeld gezien bij de laatste Smash Bros. op de Nintendo Switch. Daar kregen we allemaal personages uit andere games. Ook uit titels die niet van Nintendo waren. Voor Mario Kart 9 is de kans echter groot dat het vooral een Nintendo-feestje wordt. ARMS is daarbij een opvallende nieuwkomer, maar de personages daaruit zijn lekker opvallend en op die manier dus perfect voor de nieuwe kart-game. Ook personages uit Starfox lijken er perfect bij te passen. Over Pikmin ben ik iets minder enthousiast, aangezien Captain Olimar uit die reeks nou niet de meest sprankelende is.

Meer singleplayer-content

Naast dat je dus in Mario Kart 9 op de Nintendo Switch nieuwe personages kunt verwachten, zou je volgens Zippo ook meer singleplayer-content mogen verwachten. Ook zou er sprake zijn van meer alternatieve kostuums die je kunt verzamelen. Mario met een groen pakje bijvoorbeeld, of is dat te veel gevraagd?

Nintendo Switch: één van de beste puzzel-games is nu gratis te spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen