Dankzij de magistrale tips van Kobo ontsnap je even aan je dagelijkse stress

Lifestyle Sam Dille 27 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De e-readers van Kobo maken lezen geweldig. Je kunt makkelijk meerdere boeken meenemen én het voelt net alsof je een echt boek leest. Het bedrijf deelt een aantal tips die het lezen nóg leuker maken.

In een snelle wereld is het soms een uitdaging om even uit te rusten. Gelukkig kun je door het lezen van boeken tijdelijk naar een hele andere wereld reizen. Of je nu houdt van sciencefiction, thrillers of romantiek.

Met de Kobo E-reader en de Kobo Plus Subscription, heb je een hele bibliotheek in één klein apparaatje. De ideale mogelijkheid dus om snel weg te dromen in een wereld vol avonturen, en te ontsnappen aan de dagelijkse stress.

Met deze tips van Kobo wordt lezen nóg beter

Maar hoe doe je dat het beste? Kobo maakte een lijst met tips die je helpen om zo ontspannen mogelijk te lezen. Op die manier haal je het meeste uit de geweldige e-readers.

#1 Kies jouw leesmoment

Reserveer elke dag wat tijd om te lezen, zelfs als het maar een paar minuten zijn. Een goed boek kan je helpen om even weg te zijn van de hectiek van het dagelijks leven en jezelf te verliezen in een boeiend verhaal.

Kobo
(Afbeelding: Kobo)

#2 Treed buiten je comfort-zone

Met de Kobo Plus Subscription heb je toegang tot een uitgebreide collectie boeken, waardoor je gemakkelijk nieuwe genres en auteurs kunt ontdekken. Genoeg opties om je te laten verrassen door een genre dat je normaal gesproken niet zou lezen.

#3 Creëer een comfortabele leesomgeving

Maak een gezellige leeshoek in huis waar je je kunt terugtrekken met een goed boek en een warm drankje. In een ontspannen ruimte is het een stuk makkelijker om jezelf te laten meeslepen door het verhaal. En je raakt ook veel minder snel afgeleid.

De ideale plek om te lezen?
Lekker ontspannen (Afbeelding: Unsplash)

#4 Gebruik een leesgids

In de Kobo Plus Store kun je makkelijk inspiratie op doen door aanbevolen titels en genres te raadplegen. Laat je leiden door gepersonaliseerde aanbevelingen en vind boeken die perfect aansluiten bij jouw interesses en voorkeuren.

Nieuwe boeken ontdekken met e-reader van Kobo
Ontdek de beste boeken (Afbeelding: Kobo)

De favoriete boeken van Kobo om mee te relaxen

Nu je precies weet hoe je moet relaxen met behulp van een e-book, moet je wel een goed boek vinden om te lezen. Om je op weg te helpen, deelt Kobo je een aantal avontuurlijke boeken om bij weg te dromen. Dit zijn hun favorieten.

  • Middernacht van Amy McCulloch
  • In steen gebrand van Rebecca Yarros
  • De Italiaanse dochter van Soraya Lane
  • Reuchlins reis van Cathalijne Boland
  • De magie van reizen van Rosa Bertram

Hopelijk kun je met een van deze boeken even aan je dagelijkse stress ontsnappen. Heb je te veel last van stress, dan is er wat meer werk aan de winkel. Wij geven je een aantal tips, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, in onderstaand artikel:

5 ideale manieren om volgens de wetenschap stress te verminderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen