Zo veel kost het om de Tesla Cybertruck te repareren

Elektrische auto's Jeroen Kraak 14 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Tesla presenteert de Cybertruck als een robuuste elektrische auto. Desondanks kan er toch weleens iets kapot gaan. Maar hoeveel kost het nu om bepaalde onderdelen te vervangen?

Net zoals bij je iPhone kan het ook bij een Tesla nodig zijn om onderdelen te vervangen. Dit kan een motor of een remschijf zijn, maar ook de voorruit.

Het gebeurt niet vaak dat bij een nieuwe auto een van de meest besproken onderdelen de ruitenwisser is. Toch is dat bij de spraakmakende Tesla Cybertruck wel het geval. De reden: hij lijkt in video’s nou niet echt top te werken. Bovendien is hij anders dan bij andere elektrische auto’s.

De prijs van de opmerkelijke ruitenwisser van de Tesla Cybertruck

Waar de meeste elektrische auto’s gewoon twee ruitenwissers hebben, heeft Tesla ervoor gekozen om de Cybertruck er maar één mee te geven. Overigens is deze wel enorm, maar hij laat een groot deel van het raam bedekt met vuil.

Omdat de ruitenwisser meer vuil en water moet verplaatsen dan wanneer er twee zijn, is de kans natuurlijk wat groter dat die kapot gaat. Daarnaast moet je ook regelmatig het ruitenwisserblad vervangen, net zoals bij een gewoon exemplaar.

Cybertruck Wiper Arm & Blade Assembly – $165.00
Cybertruck Wiper Blade – $75.00

Reasonable. pic.twitter.com/8IFBubjf0G

— Nic Cruz Patane (@niccruzpatane) December 13, 2023

Goedkoop zal dat zeker niet worden, alleen is het niet zo duur als je misschien zou verwachten. Het ruitenwisserblad laten vervangen kost je volgens Tesla-watcher Nic Cruz Patane 75 dollar. Als de ruitenwisser helemaal afbreekt, ben je 165 dollar kwijt.

De spraakmakende ruiten vervangen

Dat is overigens niet het enige onderdeel waarvan Patane de prijs heeft verklapt. Hij heeft in hetzelfde document ook de prijs van de voorruit gevonden. Voor een nieuw exemplaar ben je 1.900 dollar kwijt.

Ook om de ruiten van de Tesla Cybertruck is veel te doen geweest. Dat komt vooral door de eerste presentatie van de elektrische auto. Om te demonstreren dat deze hufterproof zijn, gooide een medewerker er een honkbal tegenaan. Ondanks dat Elon Musk claimde dat de ramen ijzersterk waren, kwam er alsnog een gat in. Bij een recente demonstratie ging het echter niet mis. Er lijkt dus verbetering in te zitten.

Ook is de prijs bekend van de panelen van het bodywork van de Tesla. De zijkanten vervang je voor 550 dollar, terwijl een nieuwe motorkap 1.910 dollar kost. De bumper vervangen heeft een prijskaartje van 935,75 dollar. Let dus goed op als je gaat inparkeren.

Tesla heeft problemen met de Autopilot en roept massaal auto’s terug

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen