Nieuwe Turkse Netflix-serie Kübra houdt Netflix in z’n greep

Films & Series Jeroen Kraak 18 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Hoewel volgende week een van de écht grote titels van het jaar op Netflix verschijnt, belooft de nieuwe Turkse serie Kübra veel goeds. Maar is het ook echt de moeite waard om daar je tijd aan te besteden?

Volgende week komt Griselda naar Netflix. Deze serie van de makers van Narcos is echt iets om naar uit te kijken. De eerste reviews zijn zeer positief, want de serie scoort op dit moment 90 procent op Rotten Tomatoes.

Tot die tijd is er gelukkig nog genoeg om naar te kijken. Vanaf vandaag is het Turkse Kübra op de streamingdienst te zien, maar moet je hier ook echt je tijd aan besteden?

Kübra als ideaal opwarmertje op Netflix

Goed, alle ogen zijn dus echt op Griselda gericht, maar in de tussentijd moet je je maar even zien te vermaken. Je kan natuurlijk beginnen aan het bingen van Narcos, maar waarschijnlijk heb je die al gezien. Toch is het de moeite waard om iets anders te kiezen.

Netflix is vooral groot door al zijn originals. Het fijne is dat dit niet alleen Amerikaanse titels zijn, maar over de hele wereld worden gemaakt. Een van de nieuwste komt uit Turkije. Maak kennis met Kübra. Netflix noemt de serie psychologisch, intiem en spannend.

Nieuwe Turkse Netflix-serie Kübra houdt Netflix in z'n greep
(Afbeelding: Netflix)

Hier gaat de Turkse serie over

Kübra speelt zich af in de achterbuurten van Istanbul. De Turkse Gökhan probeert wat van zijn leven te maken en trouwt met zijn grote liefde. Zijn rustige leven verandert echter wanneer hij berichten krijgt van iemand met de naam Kübra op een sociaal mediaplatform.

Hij probeert het bericht te negeren, maar na een lange tijd kan hij het toch niet laten. Hij komt erachter wat het betekent en wie er achter de bijzondere naam schuilgaat. Van die persoon krijgt hij informatie en waarschuwingen waar niemand wat vanaf weet. Diegene weet zelfs onverwachte gebeurtenissen te benoemen.

Gökhan gaat in Kübra op een moeilijke reis waarbij hij zowel aanhangers als vijanden heeft. Hij moet uiteindelijk partij kiezen in een oorlog tussen de duisternis en het licht.

Het ideale opwarmertje voor Griselda

Dit verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Turkse schrijver Afsin Kum. Het schuurt tegen maatschappelijke onderwerpen aan zoals verantwoordelijkheden, verwachtingen en scepsis tegen religie en geloof.

Het is niet de eerste serie van een boek van Kum op Netflix. In 2022 verscheen Sicak Kafa al op de streamingdienst. Die scoorde een keurige 7,1 op IMDb en een publieksscore van 86 procent op Rotten Tomatoes.

Beoordelingen van Kübra zijn echter nog niet binnen. Als Netflix echter weet dezelfde lijn door te zetten, kan het wellicht weer een buitenlands pareltje in bezit hebben.

Kübra is vanaf nu te zien op Netflix en bestaat uit acht afleveringen van ongeveer elk 45 minuten. Het lijkt daarmee de ideale lengte te hebben om ‘m in een weekend uit te bingen. Je hebt in ieder geval nog tot donderdag 25 januari tot Griselda op de streamingdienst verschijnt.

Deze gecancelde Netflix-series verdienen een tweede kans

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen