The Last of Us op HBO: dat opvallende einde tot in detail verklaard

Films & Series Dennis Mons 16 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Menig gamer en serieliefhebber hebben dit weekend kunnen genieten van de eerste aflevering van The Last of Us op HBO Max. Het is een horrorserie gebaseerd op een van Sony’s grootste games. En het einde zal wellicht wat mensen met vraagtekens achterlaten. WANT-redacteur Dennis Mons geeft je wat antwoorden.

In de eerste plaats: halleluja naar Craig Mazin die wellicht de eerste échte goede verfilming van een game heeft bewerkstelligd. Ik heb het genoegen gehad om dit weekend alle afleveringen al te kijken (voordeel van het vak), maar ik kan me voorstellen dat wat mensen vragen hebben over het einde van de eerste aflevering.

HBO gaat ‘to the Max’ met The Last of Us

Het moge duidelijk zijn dat Mazin (ook bekend van de ongelofelijk goede Chernobyl-serie) veel respect heeft voor The Last of Us. Dat kan ook niet anders, want hij wordt bijgestaan door Neil Druckmann die de game schreef en regisseerde.

The Last of Us op HBO zal voor degenen die de game hebben gespeeld weinig verrassingen hebben. De show volgt (bijna!) stap voor stap het verhaal van de game. Het einde van de eerste aflevering is wellicht wat verwarrend voor sommigen die dus niet hebben gespeeld.

🚨LET OP: SPOILERS 🚨

Ook in de serie volgen we hoofdpersoon Joel (gespeeld door Pedro Pascal) op de voet. Zo zien we flashbacks van hem in 2003 wanneer de uitbraak van Cordyceps begint: een schimmel die mensen transformeert tot zombies.

Vervolgens zien we hem in 2023; een gebroken, harde man die woont een quarantainegebied in Boston. We zien ook hoe Joel en Ellie (gespeeld door Bella Ramsey) elkaar ontmoeten en Joel gevraagd wordt om haar te escorteren naar een hospitaal aan de andere kant van Amerika. En hij doet in de volgende afleveringen op HBO zeker een poging.

Waarom moet Ellie naar de andere kant van het land?

Aan het einde van de eerste aflevering op HBO komen we iets zeer belangrijks te weten over de jongedame. Nadat zij wordt gescand wordt op een infectie gaan namelijk alle toeters en bellen af. Ze is dus zeker wel geïnfecteerd.

Ellie biecht echter op dat de beet van een besmet persoon al drie weken oud is. Met andere woorden, ze is immuun voor de schimmel. Dat maakt haar bloed en DNA van onschatbare waarde in een zoektocht naar een geneesmiddel.

HBO Max gaat stoppen en daagt Netflix op deze nieuwe manier uit
Nick Offerman als Bill in The Last of Us. (Afbeelding: HBO)

Dit verklaart dan ook meteen waarom de zogenoemde Fireflies, een groep rebellen, zo naarstig naar haar op zoek zijn. Het geeft ook te kennen waarom Joel en zijn compagnon Tess zijn gevraagd om haar de stad uit te smokkelen.

Op naar aflevering twee van The Last of Us op HBO Max

Zonder extra spoilers te geven kan ik verklappen dat de boog ook in de volgende aflevering op HBO Max gespannen staat. Joel en Tess krijgen het voor elkaar om Ellie uit Boston te smokkelen en het doel is om haar naar een ziekenhuis te brengen in Massachusetts te brengen. Een reis van zo’n 40 kilometer, maar daarna zit het er nog niet op.

En als laatste broodkruimel kregen we nog iets nieuws te weten. Joel heeft namelijk twee vrienden, Bill (gespeeld door Nick Offerman) en Frank (gespeeld door Murray Bartlett) die hem bij zijn queeste kunnen helpen. Edoch zet Joel zijn radio aan en hoort dat het tweetal een 80’s liedje draait: en als de heren dát doen, is er stront aan de knikker.

Met andere woorden: Joel en Ellie gaan op zoek naar Bill en Frank met gevaar voor eigen leven.

Zet gerust de volgende aflevering in je agenda, want het is het meer dan waard!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen