The Last Of Us als serie: zo ziet de topgame er in real life uit

Films & Series Dennis Mons 22 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Voor het eerst sinds de eerste foto’s van The Last of Us-serie van een jaar geleden, hebben we nu ook bewegend beeld. Wanneer de productie uitkomt, is nog altijd niet bekend.

We raden aan niet te knipperen bij het bekijken van de teaser, want het duurt maar twintig seconden. Toch voelt het voor de fans van de serie lekker bekend aan.

The Last of Us sterrencast met onder andere Pedro Pascal

Ten eerste kunnen we niet voldoende benadrukken hoe enthousiast we zijn over de casting van Pascal als hoofdpersonage Joel. In de korte teaser klinkt hij nors en ziet hij er grimmig uit, net als in de game.

Ook Bella Ramsey lijkt perfect als Ellie, waar Joel zich in de game over ontfermt. De Engelse actrice schitterde ook al in de HBO-serie Game of Thrones.

Daarnaast zien we een korte glimps van Nick Offerman, de mannelijkste man ooit (hoewel niet naar eigen zeggen). Hij speelt Bill, een personage in de game die een ongemakkelijke pact sluit met Joel en Ellie.

HBO Max gaat stoppen en daagt Netflix op deze nieuwe manier uit
Nick Offerman als Bill in The Last of Us. (Afbeelding: HBO)

Kort en vaag

Verder valt er bar weinig op te maken uit het korte stukje. We zien Joel en Ellie bij een besneeuwde brug, een geïnfecteerde schimmel en dat is het wel zo’n beetje.

De serie lijkt hoe dan ook in goede handen. De serie is geschreven en geproduceerd door onder andere Neil Druckmann, die directeur is van de game-uitgever Naughty Dogg. Ook Craig Mazin werkt aan de serie mee, die ook het briljant Chernobyl schreef en produceerde (een absolute aanrader overigens).

The Last of Us is daarnaast een coproductie van Sony Pictures Television, PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint en dus ook Naughty Dog. Aan de cast, maar ook budget van de serie zal het niet liggen. Hoewel er geen cijfers zijn van de uitgaven, schijnt het wel de grootste tv-productie in Canada ooit te zijn.

Andere beelden van HBO-producties die de aankomende tijd uitkomen, vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen