Leeuwarden wordt het decor voor de kleinste IKEA van Nederland

Lifestyle Mark Hofman 15 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

IKEA opent in september dit jaar zijn kleinste vestiging in Nederland tot nu toe. Leeuwarden, laat van je horen!

Man, wat zijn wij gek op IKEA. De Zweedse woongigant biedt niet alleen betaalbare meubels, maar heeft ook een steeds groter aanbod aan handige Smart Home-producten. Denk aan een LED-strip voor je mancave, een slimme speaker voor je slaapkamer of zelfs een vermomd schilderij voor aan de muur.

In een persbericht maakt de winkelketen vandaag bekend dat het met zijn kleinste Nederlandse vestiging tot nu toe komt. Wie is er klaar voor een IKEA Plan & Order Point in Leeuwarden?

IKEA Plan & Order Point Leeuwarden

Oké, dus een Plan & Order Point van IKEA. Deze locatie, die vanaf september zijn deuren opent, is volledig gericht op het ontwerpen van ruimtes in huis, met name het advies dat je daarbij krijgt. Medewerkers zullen, naast dat je zelf gewoon rond kunt kijken in de showroom, helpen bij het plaatsen van complexere bestellingen of het samenstellen van keukens, kledingkasten en opbergsystemen.

Dat alles gebeurt dus in de kleinste IKEA-winkel die we in Nederland hebben. Waar de dertien vestigingen in ons land allemaal zo’n 25.000 vierkante meter beslaan, zal de vestiging in Leeuwarden slechts 650 vierkante meter bieden.

Leeuwarden wordt het decor voor de kleinste IKEA van Nederland
(Afbeelding: IKEA)

Het is naast een aantal woonaccessoires niet echt de plek voor het direct aanschaffen van bepaalde meubels. IKEA zal, op basis van je samenstellingen en bestellingen met medewerkers, de producten bij je thuis bezorgen of naar een afhaalpunt brengen.

Zweedse woongigant gaat voor toegankelijkheid

Voor IKEA is het Plan & Order Point in Leeuwarden belangrijk, want de Zweedse woongigant probeert zijn assortiment toegankelijker te maken. Het is dan ook begonnen met een uitbreidingsinvestering waarbij fysieke contactpunten centraal staan.

“De lancering van ons eerste Plan & Order Point markeert een volgende stap in de omnichannelstrategie van IKEA,” zegt commercieel directeur Annemarieke Jansen. “We merken dat onze klanten behoefte hebben aan advies op maat bij het doen van belangrijke aankopen, zoals keukens en kledingkasten.”

Dat de vestiging in Winkelpark De Centrale in Leeuwarden dus niet de enige is, mag dus duidelijk zijn.

Symfonisk
Staat strak! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Smart Home bij IKEA

Als we het hebben over woonaccessoires komen we wel direct bij het punt waarom we bij WANT enthousiast zijn over IKEA. Buiten het feit dat je die naam ook enkel in hoofdletters naar je hoofd gesmeten krijgt, is het ook de plek om goedkopere (en leuke) Smart Home-producten te scoren.

Van een luchtreiniger tot speakers die verstopt zijn in lampen: IKEA heeft het. Benieuwd waar we het allemaal over hebben? Het onderstaande artikel is voor jou:

Smart Home van IKEA: 7 machtige gadgets voor niet al teveel geld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen