LEGO dropt de meest leipe (en dure) Marvel-set die we tot nu toe zagen

Pop-Culture Jeroen Kraak 22 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Terwijl Marvel zelf een beetje in een dip lijkt te zitten, geeft LEGO de echte fans iets waar ze zich wel echt mee kunnen vermaken. Maak kennis met de grootste en tofste Marvel-set tot nu toe.

Marvel lijkt echt een beetje de weg kwijt te zijn over welke kant het precies op moet. Films worden niet meer zo goed als eerst ontvangen en dat geldt ook voor menig serie. Wij zetten dan ook regelmatig een oude klassieker op. Heb je daar ook geen zin in? Dan heeft LEGO nu een mooi alternatief voor je.

De enorme Marvel-set van LEGO

Voor veel fans zijn Avengers: Infinity War en Endgame de twee beste films uit het Marvel Cinematic Universe. Logisch, want alle verhalen van de verschillende films komen daarin samen. Na die films wisten maar een handjevol titels echt indruk te maken.

Het is logisch dat fans weer verlangen naar de oude Avengers en voor hen heeft LEGO nu de ideale set gemaakt. Je kunt binnenkort namelijk de Avengers Tower nabouwen, waar flink wat details uit de films verborgen zijn. Zo zit het appartement van Tony Stark erin, zien we het gevecht tussen twee Captain Americas en heeft zelfs Kevin Feige een plekje weten te bemachtigen.

Ook vind je in deze set onder andere Iron Man’s assistentrobot Dum-E en een pak van de superheld die Tony Stark probeert te rijden. Ook is de Battle of New York-memorial van Hawk Eye present.

Deze LEGO-set van de Avengers Tower is zowel letterlijk als figuurlijk enorm. Dit gebouw is namelijk 90 centimeter hoog en bestaat uit 5201 steentjes.

Twee records gebroken

Daarnaast breekt deze set twee LEGO-records. Zo is het het pakket met de meeste minifiguren. In totaal krijg je 31 verschillende met bijna alle helden. Zo vind je zelfs Loki, Vision, Thor en Nick Fury terug. Of wat te denken aan de enorme Hulk die de toren beklimt.

Ook is er een ander record gebroken, alleen is die misschien net wat minder indrukwekkend dan het eerste. Het is namelijk ook de LEGO-set met de meeste ramen.

Het is een enorme set en daarom heeft die ook een flinke prijs. Hij kost je 499,99 euro en is vanaf 24 november te bestellen. LEGO-Insiders die de set tussen 24 en 27 november bestellen krijgen hier gratis de LEGO Marvel Taxi-set bij. Hier zitten ook minifiguren als Black Panther bij. Dan is je set écht helemaal compleet.

Hoe je via WhatsApp de Marvel’s Spider-Man 2 Collector’s Edition kan winnen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen