LEGO brengt heerlijke nieuwe Transformer-set op de markt

Films & Series Jelle van Es 12 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO heeft in het verleden eigenlijk al heel veel toffe samenwerkingen opgezet. Denk daarbij aan de hele Star Wars-reeks die er beschikbaar is of hetgeen dat is opgebouwd met Super Mario. Deze keer komt er een speciale Transformer-set op de markt.

Het gaat om de Transformer-set die je de mogelijkheid geeft om Optimus Prime van LEGO te maken. Het is daarbij een set die zich vooral richt op volwassenen en die na het bouwen een mooie plekje verdient.

LEGO Transformers-set van Optimus Prime

Het mooie van deze LEGO Optimus Primes-set, is dat hij ook daadwerkelijk kan veranderen in de iconische vrachtwachten. Op die manier heb jezelf de keuze of je hem tentoonstelt als zo’n vrachtwagen of heb liever als een robot tentoonstelt. De Transformer is namelijk voorzien van 19 scharnierpunten, die er voor moet zorgen dat de overgang soepeltjes gaat en je dus niet alles sloopt als je hem inklapt. Daarnaast is hij ook voorzien van verschillende wapens die je hem kan geven om zo aan te tonen wat voor een leider hij is.

Volgens LEGO is de Optimus Prime Transformer dus vooral gemaakt voor volwassenen die op zoek zijn naar een nieuw bouwproject. Daarbij helpt het als je in de jaren tachtig bent opgegroeid met de serie, waardoor je dat stukje wow-factor op een natuurlijke manier hebt. Als je hem in de robotmodus zet, dan is hij zo’n 35 centimeter hoog. In de vrachtwagenmodus is hij 15 centimeter hoog, 27 centimeter lang en 12 centimeter breed.

Zo is hij in te klappen (Afbeelding: LEGO)

Nog even wachten

Mocht je nu gelijk overtuigt zijn van de LEGO Transformers-model, dan hebben we helaas nog wat minder goed nieuws. Je moet nog even wachten. De set wordt op 1 juni uitgebracht en gaat dan 169,99 euro kosten. Het is niet mogelijk om voorafgaand aan de release een pre-order te plaatsen. Het is wat dat betreft te hopen dat de vraag niet heel erg veel hoger is dan het aanbod en je achter het net vist.

LEGO Super Mario krijgt nieuwe avonturen met Princes Peach

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen