Goedkope elektrische fiets Lidl is de droom voor in de stad

Deals Jeroen Kraak 2 apr 2024
Leestijd: 2 minuten


Lidl heeft deze week een prachtige elektrische fiets in de aanbieding. Deze lijkt qua design op een Cowboy en VanMoof, maar qua prijs totaal niet.

Als je een elektrische fiets wilt kopen, denk je niet meteen aan Lidl. Dat is ook niet zo gek, want bij de supermarkt kom je vooral voor je dagelijkse boodschappen.

Toch heeft de supermarkt er deze week eentje in de aanbieding, en dat is echt geen stoffig model voor je oma. Deze Crivit e-bike heeft namelijk een prachtig ontwerp dat niet onderdoet voor VanMoof of Cowboy.

De elektrische fiets van Lidl

Om precies te zijn, heet de elektrische fiets van Lidl de Crivit Urban E-bike. En het woordje Urban staat niet voor niets in de naam. Deze elektrische fiets is een goed exemplaar voor in de stad. Niet alleen qua ontwerp, maar ook qua functies.

Net zoals een Cowboy of VanMoof is dit ook een fijn model om naar je werk te gaan of je dagelijkse boodschappen te doen. Als hij volledig is opgeladen, heeft hij een maximale actieradius van zo’n 100 kilometer. De accu is tevens makkelijk eruit te halen als je hem wil opladen.

Lidl stunt met elektrische fiets die veel op Cowboy en VanMoof lijkt
De VanMoof- en Cowboy-concurrent van Lidl. (Afbeelding: Lidl)

De elektrische fiets van Lidl heeft een speciale koppelsensor. Hierdoor heb je een natuurlijke rijervaring. Door die sensor heeft de fiets ook geen versnellingen. Hoe harder je trapt, hoe meer ondersteuning je krijgt. Deze is maximaal 45 Nm. De achterwielmotor heeft een vermogen van 250 W.

Bovendien heb je op deze elektrische fiets van Lidl drie verschillende standen waaruit je kunt kiezen bij deze VanMoof- en Cowboy-concurrent. Wil je meer actieradius, dan ga je voor Eco, wil je meer ondersteuning: dan ga je voor Race en Tour zit er precies tussenin. Met de speciale boostfunctie heb je voor maximaal 20 seconden ook nog eens volledig vermogen in elke rijsituatie.

Maar rij je even niet met je elektrische fiets? Dan is er ook nog automatische loopondersteuning. Als je dus een heuvel oploopt, hoef je niet je ijzeren ros met moeite vooruit te duwen.

Wil je ergens de elektrische fiets van Lidl stallen? Dan zet je hem makkelijk op slot met het geïntegreerde slot. Daarnaast heeft deze fiets een speciale AirTag- en smartphonehouder. Je raakt ‘m dus nooit meer kwijt en kan moeiteloos navigeren naar je bestemming.

Een echte VanMoof en Cowboy-concurrent

Het aansturen van deze functies op deze elektrische fiets van Lidl gaat gemakkelijk. Op het stuur zitten kleine knopjes waardoor je intuïtief kan schakelen tussen de verschillende rijmodi. Zo hoef je je handen niet van het stuur te halen en kan je geconcentreerd blijven op de weg.

Met al deze functies denk je wellicht dat deze elektrische fiets een vermogen kost, maar niets is minder waar. Je betaalt flink minder dan een VanMoof of Cowboy, want hij kost maar 1.299 euro in plaats van 1.499 euro. Voor dat bedrag kan je kiezen uit een olijfgroene, zwarte of witte variant.

De elektrische fiets die op een motor met zijspan lijkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen