Lidl duwt met steelstofzuiger perfect Dyson-alternatief in de aanbieding

Deals Jeroen Kraak 11 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Dyson is hét merk als het gaat om stofzuigers. Veel andere merken doen er dan ook alles aan om met een alternatief te komen. Lidl heeft nu een steelstofzuiger die er verdacht veel op lijkt, maar wel flink goedkoper is.

Bij Lidl kun je tegenwoordig alles kopen. Waar het eerst de winkel was voor je dagelijkse boodschappen zoals eieren en melk, vind je nu ook steeds meer gadgets in de folder.

Deze keer stunt de supermarkt met een draadloze steelstofzuiger, iets wat je kent van merken zoals Dyson. Er is echter wel een groot verschil: de prijs.

Lidl in plaats van Dyson

Waar je bij Dyson al gauw meer dan 300 euro moet betalen voor een steelstofzuiger, laat Lidl zien dat het goedkoper kan. Sterker nog, voor het model dat nu in de aanbieding is, zou je waarschijnlijk alleen de steel van een Dyson steelstofzuiger kunnen kopen. Bij Lidl betaal je nu 59,99 euro voor de schoonmaakhulp.

Goed, de prijs is leuk, maar de grote vraag is wat je precies met de steelstofzuiger van Lidl kunt, ten opzichte van een Dyson. Om precies te zijn maakt dit model gebruik van cycloon-technologie, waardoor er geen stofzuigerzak nodig is. Op een volle lading gaat die tussen de 25 en 45 minuten mee. Het ligt eraan wat voor modus je kiest. Opladen duurt wel zo’n vier à 5 uur.

(Afbeelding: Lidl)

Dit Dyson-alternatief bij Lidl heeft er namelijk twee: Max en Eco. Die eerste is het krachtigst, terwijl de tweede prima geschikt is als er minder vuil in huis is. De zuigkracht van de steelstofzuiger ligt op 10 kPa.

De lucht die opgezogen wordt, moet uiteraard ook weer uit het apparaat. Die wordt overigens gefilterd met een HEPA en RVS-filter. Zo worden in de machine zelfde de kleinste stofdeeltjes tegengehouden. Iets wat een steelstofzuiger van Dyson uiteraard ook doet.

Kom overal bij met deze steelstofzuiger

De vloerborstel van de Lidl-steelstofzuiger heeft een 180 graden draaischarnier die ervoor moet zorgen dat je overal bij kunt komen. Lukt het desondanks toch niet, dan kan je de bovenkant loskoppelen, waardoor het een kruimeldief wordt. Dat zelfde herken je wellicht van de Dyson-modellen.

Ook krijg je verschillende accessoires bij deze steelstofzuiger, zoals een stofborstel en een kleine borstel. Zo moet je net zo goed kunnen stofzuigen als met een Dyson.

Zoals gezegd kost de steelstofzuiger bij Lidl nu 59,99 euro. Hij is hier te bestellen.

De Kater | Dit was het grootste nieuws van het afgelopen weekend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen