Lidl komt met elektrische fietsen voor een prikkie

Deals Jeroen Kraak 1 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Lidl is natuurlijk die goedkope supermarkt die alles in dozen aanbiedt. Toch biedt de Duitse grootgrutter veel meer dan die plaats voor brood en havermoutpap. Zo haal je er ook… elektrische fietsen? Welke e-bike is jouw favoriet?

Ja, je leest het goed. Vanaf dit weekend kun je verschillende elektrische fietsen kopen bij Lidl. Het voordeel is dat deze flink goedkoper zijn, dan die in de fietsenwinkel. Wij laten je de modellen zien en delen de specs.

Elektrische fietsen bij Lidl

Wellicht heb je het in de Lidl-folder voorbij zien komen, maar Lidl verkoopt weer elektrische fietsen. De e-bikes zitten namelijk regelmatig in het assortiment. Je moet er wel snel bijzijn, want vaak zijn ze razendsnel uitverkocht. Wij zetten de modellen voor jou op een rijtje.

Zündapp E-bike 28″ Z802

We beginnen deze lijst met het goedkoopste model van Lidl. Deze e-bike beschikt over een achterwielmotor en heeft een actieradius van maximaal 115 kilometer. Versnellen doe je met de 21 Shimano Altus. Het model is nu 25 procent goedkoper en kost minder dan 1.200 euro.

LIDL elektrische fiets
Vroem vroem! (Afbeelding: LIDL)

Colorado E-bike Bull 28″ elektrische fiets

Van de tropische naam Zündapp, gaan we naar Colorado. In plaats van een achterwielmotor zit hierbij de krachtbron in het midden. Met 100 kilometer heeft deze wel een iets mindere actieradius. Daarentegen heeft deze elektrische fiets wel 7 Shimano Acera-versnellingen. Aan de voor- en achterkant zit een aluminium V-brake. Je hebt ‘m voor 1.249 euro.

Colorado Lidl elektrische fiets.
Wat zullen ze in Colorado trots zijn op deze naamverwijzing. (Afbeelding: LIDL)

Zündapp Dames Green 3.7 City 26″ elektrische fiets

Wat opvalt aan deze elektrische fiets is dat de wielen wat kleiner zijn. Datzelfde geldt voor het frame. De actieradius ligt volgens Lidl tussen de 30 en 115 kilometer. Dat ligt er natuurlijk aan hoeveel ondersteuning je gebruikt. De motor zit bij dit model in het voorwiel. Versnellen doe je met de 7 Shimano Tourney-versnellingen. De e-bike is nu te scoren met 23 procent korting voor 1.299 euro.

Zundapp elektrische fiets lidl
Een e-bike speciaal voor dames. (Afbeelding: LIDL)

Prophete E-bike Premium 28″ bij Lidl

We komen nu in het wat duurdere segment. Dat heeft vooral te maken met de versnelling van deze e-bike. Dat is een 7 Shimano Nexus-versnellingen met draaigreep. In het midden zit een 36V 250W motor van het gerenommeerde merk Blaupunkt. De actieradius van dit model is 140 kilometer. Je hebt deze elektrische fiets voor 1.449 euro.

Prophete e-bike Lidl
Fiets het weekend in met de Prophete. (Afbeelding: LIDL)

Zündapp E-bike trekkingfiets Z810

We gaan naar de duurste elektrische fiets van Lidl. Dit is niet zomaar een e-bike, maar een echte trekkingfiets. Deze heeft maar liefst 24 versnellingen van de Shimano Altus-lijn. Daarmee is die ideaal voor lange tochten. In totaal heeft deze een actieradius tussen de 45 en 115 kilometer. Dat ligt er natuurlijk aan hoeveel hulp je wil hebben van de 36 V 250 W motor.

In tegenstelling tot de vorige modellen, beschikt deze elektrische fiets van de Lidl over hydraulische schijfremmen. Hiermee kun je nog beter remmen. Op deze fiets zit een fikse korting van 34 procent. Hierdoor kost dit model nu ‘slechts’ 1.499 euro.

Trek in deze e-bike. (Afbeelding: LIDL)

Prophete E-mountainbike 27,5″ bij Lidl

Als bonus in deze lijst niet zomaar een E-bike, maar een e-mountainbike van Lidl. Ja, hiermee kun je lekker de zandpaden op in het bos. De 5 Shimano speed-versnellingen zorgen ervoor dat je makkelijk over alle heuvels komt. De geveerde voorvork kun je zo instellen dat jouw ritje ook nog eens erg comfortabel is.

Net zoals de elektrische fiets van Zündapp beschikt ook dit model over schijfremmen. Wel is deze e-bike met een prijs van 1.099 euro flink goedkoper.

e-mountaibike Lidl
Verzet bergen met deze e-bike. (Afbeelding: Lidl)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen