Logitech G935 Review: Headset is van vele markten thuis

Games Jelle van Es 20 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Een goede headset is voor een gamer vandaag de dag onmisbaar. Naast het feit dat je vaak beter geluid hebt dan wanneer je gebruik maakt van je standaard-tv geluid, geeft het je ook de mogelijkheid om te chatten met je gamevrienden. In de markt is er veel keuze. Met de G935 bied Logitech een uitstekende nieuwkomer.

Een week lang heb ik met de headset gegamet met de vele titels die er de afgelopen week zijn verschenen. Zowel op de PlayStation 4 als de pc ben ik er mee los gegaan. Dit zijn daarbij de vijf punten die mij in positieve zin zijn opgevallen.

Goed geluid

Het belangrijkste wat een headset moet doen, is goed geluid leveren. Op dat gebied voldoet de G935 aan de verwachtingen. Het geluid komt helder binnen en je hoort de verschillende details perfect. De headset maakt gebruik van 7.1 Surround, waardoor je een goed gevoel hebt waar de tegenstanders vandaan komen. Op die manier kun je net iets beter anticiperen op waar de vijanden vandaan komen.

G935

Zit lekker

Naast het feit dat het geluid goed is, is het ook fijn om te weten dat de headset ook lekker zit. De earcups zijn behoorlijk groot, waardoor je oren niet worden afgeknald. Daarnaast is de buitenkant gemaakt van kunstleer, waardoor de headset relatief koel blijft wanneer je hem een tijdje gebruikt. De headset is redelijk geluidsdicht, maar je kunt alsnog horen wat er buiten de game gebeurt. Je bent dus niet helemaal van de wereld. Daarnaast is het goed om te weten dat de batterij zo’n acht uur mee gaat wanneer je je lichtjes aan hebt staan. Zet je die uit, dan gaat hij 12 uur mee. Op die manier kun je dus als je dat wilt de hele dag gamen. Mijn langste sessie was een uur of vier en heb dat zeker niet als onprettig ervaren.

G935

Draadloos op verschillende platformen

De Logitech G935 is voornamelijk gemaakt voor de pc en via de software kun je via die pc allemaal aanpassingen verwerken en instellingen veranderen. Maar als je ook op andere platformen speelt, is het goed om te weten dat hij daar ook voor werkt. De PlayStation 4 en Nintendo Switch kan hij draadloos gebruiken via de USB-dongle die er bij zit. De installatie daarvan is erg simpel. Het handige aan deze dongle is dat de opbergplek in de headset zelf zit. Na gebruik plaats je hem daar terug in, zodat je hem nooit verliest. In de handheldmodus van de Nintendo Switch en de Xbox One kun je de headset ook gewoon via een standaard 3,5 mm mini jack kabeltje verbinden.

Lichtjes voor de liefhebber

Mocht jij iemand zijn die in zijn gamekamer allemaal producten heeft die gebruik maken van lampjes, dan past de Logitech G935 daar perfect bij. Ook deze headset heeft verschillende lampjes die je via de software zelf kunt gaan aanpassen om zo perfect te matchen met de rest van je gear. Ikzelf vind het een feature waar je niet heel veel aan hebt, omdat je het niet echt ziet wat er op je headset gebeurt.

Chatgeluid is goed

Tot slot is het nog zo dat het chatgeluid in de Logitech G935 goed is. De microfoon zit mooi in de headset weggewerkt en wanneer je hem wilt gebruiken, is hij behoorlijk flexibel. Op die manier kun je hem goed aanpassen zodat hij dicht bij je mond zit en je duidelijk kunt praten. Daarnaast is het zo dat hij eventueel omgevingsgeluid behoorlijk goed wegfiltert. En als je niet wilt chatten, dan klap je hem net zo makkelijk weer in.

G935

Al met al is het dus echt een fijn product die ik je van harte kan aanraden. Zeker wanneer je zowel op de pc als de PlayStation 4 speelt is dit een headset die je makkelijk met de USB-dongle van platform kunt wisselen en sla je op die manier twee vliegen in één klap. De Logitech G935 is onder andere hier te koop. Wil je meer lezen over gaming en wat daar allemaal rond speelt? Bekijk dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen