Lucasfilm kondigt 3 nieuwe Star Wars-films aan, dit is wat we weten

Films & Series Dunke van Boekel 7 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Star Wars Celebration is vandaag begonnen in Londen. Het officiële fan-evenement is afgetrapt met het Lucasfilm Showcase-panel, waarin ons werd verteld dat er drie nieuwe films in de pijplijn zitten. WANT-redacteur Dunke van Boekel staat klaar om meer te vertellen.

De showcase begon met updates over de diverse Disney +-series die we in dit jaar en in 2024 kunnen verwachten. Op het einde kregen we eindelijk meer te weten over de toekomst van Star Wars in de bioscoop. The Rise of Skywalker was immers de laatste film, die kwam in 2019 uit.

In totaal zijn er dus drie Star Wars-films die we kunnen verwachten van Lucasfilm in de komende jaren. Deze zullen zich afspelen in verschillende tijdperken van de franchise.

Dave Filoni maakt het einde van de Mandoverse

Het derde seizoen van The Mandalorian is pas over twee weken afgelopen, maar we weten nu dat deze hoek van het universum uiteindelijk tot een einde komt. Met opkomende series als Ahsoka, Skeleton Crew en het eerder uitgebrachte The Book of Boba Fett is namelijk de Mandoverse ontstaan.

The Mandalorian & Grogu wordt de eerste Star Wars film in 7 jaar, en dat komt door Disney
The Mandalorian en Boba Fett. (Afbeelding: Disney)

Met deze Star Wars-film, over het einde van de Mandoverse, zou deze era aan Star Wars-verhalen eindigen. Een beetje zoals The Avengers dat deed voor de eerste fase van de MCU. De film zal worden geregisseerd door Dave Filoni, die al vanaf het begin bezig is met The Mandalorian en The Clone Wars en praktisch de padawan van George Lucas was.

James Mangold maakt een Star Wars-film over de eerste Jedi

De Jedi zijn een van de meest kenmerkende aspecten van Star Wars. De op samurai gebaseerde krijgers vechten voor balans en vrede in het universum, maar waar komen ze eigenlijk vandaan? Logan-regisseur James Mangold gaat het ons laten zien.

De tweede film die is aangekondigd zou dus gaan over de eerste Jedi ooit, en werd beschreven als een episch, bijbels verhaal. De eerste Jedi werd al eens gevisualiseerd in The Last Jedi, als een mozaïek op Ahch-To, waar Luke Skywalker verblijft.

Sharmeen Obaid-Chinoy’s film over de Jedi na Episode 9

In 2019 kwam de Skywalker-saga ten einde met The Rise of Skywalker. De negende Star Wars-film werd gemixt ontvangen, maar sloot alsnog het verhaal uiteindelijk toch echt af. Nu krijgen we toch een film die laat zien wat er zich na dit einde afspeelt, de derde Star Wars-film die vandaag is aangekondigd, dus.

Obaid-Chinoy regisseert deze film over een nieuwe Jedi-Order, 15 jaar na de gebeurtenissen van The Rise of Skywalker. Daisy Ridley zal terugkeren als Rey, het hoofdpersonage van Episode 7, 8 en 9, maar verder is ook hier niet veel meer bekend (maar wie weet komt Cal Kestis uit Star Wars Jedi: Survivor wel langs?)

Hoewel het nog wel even gaat duren voordat we deze films ook daadwerkelijk op het witte doek kunnen ervaren, is het goed om te weten dat Lucasfilm nog grootse plannen heeft voor Star Wars. En er komt natuurlijk ook nog een film van Thor-regisseur Taika Waititi aan.

We hebben Star Wars: Survivor gespeeld (en dit vinden we ervan)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen