Android haalt met LumaFusion één van populaire iPhone-apps in huis

Tech Dunke van Boekel 24 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Er werd al een beetje naar gehint (en dus ook naar uit gekeken) maar daar is het dan: LumaFusion op Android. De ontzettend populaire video-editor is nu niet alleen nog maar beschikbaar op iPhone en iPad, maar nu ook op Android.

De app van LumaTouch is nu ook beschikbaar op andere besturingssystemen. Niet verkeerd, LumaFusion was in 2021 de beste iPad-app van het jaar volgens WANT.

LumaFusion naast iPhone ook op Android, wat kan dat?

De app van LumaFusion was al sinds oktober van vorig jaar beschikbaar op Android en ChromeOS, maar nu is de app dan echt volledig uit. Je kunt LumaFusion gewoon downloaden in de Google Play Store na een éénmalige betaling van 28 euro. Als je de beta voorheen al kocht, krijg je de volledige versie nu gratis.

De Android-app werkt in alle opzichten identiek aan de versies op iPhone en iPad, en ziet er ook precies zo uit. Over het algemeen kun je met LumaFusion zes tracks met video en zes met audio gebruiken. Op krachtige tablets kan dit daarentegen meer zijn.

Ook krijg je toegang tot een aantal opties voor Special Effects zoals greenscreens en chroma-keying (waarbij je een green screen verwijdert en omzet tot een andere achtergrond). Daarbij zit er een audio-editor in LumaFusion om je geluid perfect mee te balanceren. En ook best handig: je kunt bij het delen van je bestanden bepalen wat de framerate, kwaliteit in resolutie is. Fijn dat ook Android-gebruikers daar nu gebruik van kunnen maken en geen iPhone of iPad moeten hebben.

LumaFusion, Android, iPhone
Ziet eruit als een solide editor. En dan op je telefoon! (Afbeelding: LumaTouch)

Zelfde auto, nieuwe motor

Ondanks dat de Android-versie van LumaFusion dus precies lijkt en werkt als de versie op een iPhone, zijn de twee onder de motorkap vrij verschillend. Om LumaFusion naar Android te krijgen is de app volledig opnieuw opgebouwd voor dit nieuwe systeem. Het zou het team veel tijd hebben gekost om de “kenmerkende vorm van de app over te brengen naar Android”.

Zo bleek het nog een beste uitdaging om de meerdere video- en audiotracks te implementeren, laat LumaTouch weten. Het bedrijf prijst de samenwerking met Android en ChromeOS daarentegen, en stelt dat beide ontwikkelaars van elkaar hebben kunnen leren.

Waarom LG’s superdunne speakers de toekomst van audio zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen