Lyft stopt met ondersteuning Apple Watch

Apple Jan de Raab 30 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Steeds meer grote spelers besluiten dat ze geen Apple Watch-app nodig hebben. Na Instagram, Slack en Twitter is ook taxidienst Lyft niet langer op Apple’s wearable beschikbaar. Het verdwijnen van de app is een gevolg van de nieuwe eisen aan Watch-apps die Apple stelt.

Lyft heeft de verwijdering van de Apple Watch-app niet aangekondigd, maar de staat niet langer in de App Store en is ook niet beschikbaar als een app om te installeren via de Watch-app op de iPhone. Er is ook geen vermelding meer van de wearable in de beschrijving van de iOS-app.

Nieuwe eisen Apple

De taxidienst zegt alleen dat de integratie van een nieuwe Apple Watch-app getest wordt, maar garandeert niet dat de app voor Apple’s wearable terugkomt. Het is zorgelijk dat steeds meer bedrijven niet de moeite nemen om hun app voor de watchOS nieuwe SDK te updaten. Blijkbaar kan Apple ontwikkelaars niet van de meerwaarde overtuigen en is het gebruik erg laag.

Klik/tap voor groter.

Vanaf april moeten alle app-updates voor de Watch de watchOS 2 SDK of later gebruiken. Apple Watch-apps die de oude en trage WatchKit SDK gebruiken, kunnen niet langer worden bijgewerkt. Lyft is sinds april verschillende keren geüpdatet, maar heeft toch besloten om te stoppen met zijn Watch-app. Het bedrijf ondersteunde de wearable sinds september 2016.

De taxidienst sluit zich aan bij verschillende andere grote bedrijven die de ontwikkeling van een Watch-app hebben opgegeven, waaronder Twitter, Google Maps, Amazon, Instagram en eBay. Zijn apps voor de Apple Watch een gepasseerd station? Niet helemaal, want mogelijk maakt binnenkort een grote speler zijn debuut op de Watch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen