MacBook Pro: problemen met oudere Thunderbolt 3-accessoires

Apple rmens 4 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Opletten geblazen bij het kopen van Thunderbolt 3-accessoires voor de nieuwe MacBook Pro. Niet alle docks en adapters die nu op de markt zijn, werken ook met de MacBook. Dit heeft accessoiremaker Plugable ondervonden en gedocumenteerd.

De MacBook blijkt accessoires die een eerste generatie Thunderbolt 3-chip van Texas Instruments gebruikt niet te herkennen. Alleen de tweede generatie chips die sinds kort beschikbaar zijn, werken feilloos.

Oorzaak onduidelijk

Het is niet duidelijk het om een bug in de drivers of bewuste beperking van Apple’s kant gaat. Pluggable heeft geconstateerd dat alle Thunderbolt 3-apparaten die de Texas Instrument TPS65982 USB-C chipset gebruiken niet werken. Apparaten die de TPS65983-chip gebruiken, werken probleemloos.

Apple zegt in een reactie tegenover AppleInsider: “We gaan niet reageren op het specifieke probleem van Pluggable, maar alle producten die de nieuwste Thunderbolt chipset met up-to-date drivers gebruiken, zullen moeiteloos met de 2016 MacBook Pro werken.” Dit is opmerkelijk omdat zowel de eerste als tweede generatie chipsets volledig gecertificeerd zijn en feilloos met Windows-computers werken.

Ook USB-C-bugs

Ook oudere USB-apparaaten blijken met behulp van een USB-C-adapter niet altijd probleemloos te werken. Dit ondervond IT-professional Louis Rossmann. Zodra hij een accessoire via een USB-C-adapter aansloot, begaf de Wi-Fi-verbinding het. Een USB-C naar HDMI-adapter bleek ook een voortdurend knipperend videosignaal te geven. Een bekend probleem waar veel kopers van de officiële Apple-adapter mee te maken hebben.

Een overstap naar een compleet nieuw platform gaat zelden probleemloos en het lijkt erop dat Apple nog de nodige problemen heeft op te lossen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen