WANT: deze magnetische klok is een ongekend succes

Daniel Koster 20 feb 2017
Leestijd: 2 minuten

Het gebeurt niet snel dat wij onder de indruk zijn van een klok. Want ja, een apparaat dat de tijd weergeeft, wat is daar nou zo boeiend aan. Dat is echter voor deze magnetische klok van Flyte totaal anders. Dit is een klok uit duizenden. WANT? Dubbel-WANT!

Het idee achter deze klok is dat-ie meer doet dan enkel de tijd weergeven. De klok vertelt een verhaal dat iets voor jou betekent. En dat maakt-ie op verschillende manieren waar. Maar wacht, eerst meer over de klok zelf.

Veel meer dan een magnetische klok

De klok kent een houten, ronde vorm waarbij je optioneel via een LED display zaken als tijd en datum kunt weergeven. Boven die vorm zweeft een metalen bal. Die blijft zweven doordat de klok magnetisch is. Hoe de klok dan op verschillende manieren de tijd weergeeft? Door drie modi én ook nog een unieke manier om via licht de tijd weer te geven te kennen.

Drie modi

De gewone klokmodus spreekt voor zich. Hierbij staat de bal voor het uurwijzer. Is het twee uur? Dan vind je de bal ter hoogte van de twee. Dat vinden wij al een leuke toepassing van de unieke klok.

Onze favoriete modus is ‘journey’. Via deze modus kun jij naar een specifiek moment toeleven. Die ene reis waar je naar uitkijkt of jouw verjaardag bijvoorbeeld. Stel dat die reis over twee maanden is. Dan stel je deze tijd in.

De klok zal vervolgens aftellen naar dat tijdstip toe. Echter zal de magnetische bal er twee maanden over doen om één cirkelbeweging te voltooien. Is-ie na twee maanden weer op de twaalf uitgekomen? Dan is het tijd je biezen te pakken! Je stelt al deze modi overigens in via fysieke knoppen op de zijkant van de klok of via de bijbehorende app.

Tot slot is er nog de timer modus. Die gebruik je om kortere tijdstippen af te tellen. Zo kun je ‘m op zes minuten zetten voor een zachtgekookt ei. Of wat dacht je van een halfuur zodat iedereen kan zien hoelang de meeting die je houdt nog gaat duren?

Ook nog met vuurlicht spelen

Dan heb je nog een laatste unieke functie. De klok wordt ook van de achterzijde verlicht. Op deze manier kan de tijd ook nog worden uitgebeeld. Zo kun je de klok laten verlichten alsof-ie de zon en de maan is. Dat is toch dope?

WANT!

Zeg nou zelf, dit is één van de weinige klokken waar je écht van onder de indruk bent, toch? Zie jij de magnetische klok wel aan je muur prijken? Dat kan. Voor bijna 408 euro haal je ‘m in huis. Trouwens, je kunt de STORY ook verticaal gebruiken. Zo kan-ie bijvoorbeeld ook op je bureau staan.

Op zoek naar iets totaal anders? Dan is deze klok iets voor jou. Ik heb er eentje thuis staan en geniet er dagelijks van.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen