De volledig elektrische auto van Volvo komt er echt aan

Elektrische auto's Rutger Houweling 14 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

Om eerlijk te zijn hadden we verwacht dat er anno twintigzeventien al meer volledig elektrische auto’s op de weg cruisen dan het geval is. Subsidies, hoge kosten en een lage actieradius zorgen ervoor dat de consument wacht met de aanschaf. Het wordt dan ook tijd dat gevestigde automerken platformen bouwen waarmee de productie van volledig elektrische auto’s kan worden opgeschroefd. De eerste elektrische Volvo komt in 2019.

De volledig elektrische Volvo in 2019 te koop

Als je aan Volvo denkt, dan denk je aan veiligheid, right?! Aan dat imago werkt de Zweedse autofabrikant dan ook hard. Datzelfde geldt voor innovatie en design. De auto’s zijn van de laatste snufjes voorzien en zien we mede dankzij het design de laatste jaren steeds meer Volvo’s verschijnen. Een aantal hybride varianten kennen we al van Volvo, maar het bedrijf is toe aan een volledig elektrische auto.

Het Modular Electrification Platform

Volvo heeft een nieuw productieplatform uit de doeken gedaan, het Modular Electrification Platform. Accu’s van 100 kWh kunnen hiermee in de auto’s worden geplaatst waarmee het bedrijf een actieradius van bijna vijfhonderd kilometer garandeert. Een 100kWh-formaat accu vind je ook de Tesla Model S en Model X. Volvo zal uiteraard ook middenklassers produceren om juist de massa aan te sporen om volledig elektrisch te rijden.

Welk elektrisch Volvo-model wij als eerste op de weg zien is uiteraard nog onbekend. Doe ons maar een volledig elektrische variant van de Volvo V40. Een prachtige, toegankelijke auto. Vroommmm! Neem overigens een kijkje in de Nederlandse Tesla-fabriek om te ontdekken hoe de productie er in Tilburg aan toe gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen