One Minute WANT: zo ziet de Tesla fabriek er in Tilburg, Nederland uit

Elektrische auto's Rutger Houweling 27 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

In september 2015 werden de deuren van de eerste Tesla fabriek buiten de Verenigde Staten geopend. Het succesvolle Tesla heeft voor Tilburg, Nederland gekozen als de toegangspoort tot de Europese markt voor de Model S én Model X. Logisch, toch?! Wij namen er een kijkje.

De Tesla-fabriek in Tilburg

In Tilburg heeft Tesla bijna 45.000 m2 tot haar beschikking om de honderd procent elektrische sedans en SUV’s te assembleren en te testen. Het is een prachtige fabriek waar niet veel mensen toegang toe hebben. Maar wij wel ?. Check binnen één minuut wat er zo bijzonder aan de Tesla fabriek in Tilburg is (en hoe de autopilot van de Tesla Model S P90D ons erheen bracht).

De Autopilot van Tesla

Wij willen nog wel even benadrukken dat de Autopilot van Tesla een hands on, ondersteunend systeem is. De handen mogen volgens de Vienna Convention niet van het stuur dus wij adviseren niet om dit zelf uit te proberen. Onze hoofdredacteur Rutger Houweling wil in zijn vrije tijd nog wel eens bijklussen als stuntpiloot.

Wat heb je dan aan een Autopilot zul je je wellicht afvragen?! Goede vraag. De autopilot zorgt voor meer veiligheid in het verkeer. Een camera, radar en twaalf sensoren rondom de auto, zorgen voor side- en front collission warnings en automatic emergency braking. Oftewel, de Autopilot zorgt ervoor dat jij tussen de lijnen blijft en zal de auto automatisch afremmen wanneer andere auto’s te dichtbij komen of spontaan opduiken. Ook in file’s doet de Tesla het werk voor jou en hoef je niet continue de rem in te drukken. Als je de handen maar aan het stuur houdt.

Langste indoor productie test track in Europa

Vanuit de Fremont Factory, Verenigde Staten worden de body’s van de auto (inclusief de wielen) naar de Tesla fabriek in Tilburg gestuurd. Hier vind de assemblage plaats. Aan de Model S en Model X worden 36 elementen toegevoegd, de grootste daarvan zijn de aandrijfas, de battery pack, de vloeistoffen, de firmware en de airbags. De auto wordt in de Tesla fabriek uiteraard ook aan uitgebreide tests onderworpen. Je vindt er bijvoorbeeld de langste indoor production test track in Europa waar een ex-professionele autocoureur de auto’s test. Uiteindelijk staat duurzaamheid centraal bij alles wat Tesla doet.

Onze ervaring met de De Tesla Model X is uiteraard ook de moeite waard om te checken. En wat dacht je van de videoreview van de Tesla Model S P85+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen