MagSafe te gebruiken op oudere iPhones, alles behalve voordelig te noemen

Apple Mark Hofman 26 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple onthulde, tijdens het iPhone 12 evenement op 13 oktober, een nieuwe oplaadtechnologie genaamd MagSafe. Dankzij een magneet, die ook werkt in combinatie met verschillende accessoires, is het mogelijk om je iPhone sneller draadloos op te laden.

Het is mogelijk om MagSafe niet alleen te gebruiken voor de iPhone 12-serie, maar ook voor oudere modellen. Al wijst een onderzoekje van website MacRumors uit dat je dat misschien niet moet willen.

MagSafe gebruiken op oudere iPhones

Met MagSafe haal je voor €45 een oplader in huis die bestaat uit verschillende magneten. Hierdoor is het mogelijk om de lader op de achterkant van je iPhone 12 te plakken, waardoor deze “draadloos” kan opladen met een vermogen van 15W. Draadloos is misschien niet de juiste benaming voor de technologie, gezien je smartphones alsnog vastzit aan een bekabelde oplader. Toch is MagSafe wel voordelig te noemen. Naast het feit dat verschillende accessoires ondersteund worden, en je dus gewoon kan laden met een hoesje om je iPhone heen, wordt de smartphone op deze manier ook sneller opgeladen. Althans, wanneer je in het bezit bent van een model uit de iPhone 12-serie.

MacRumors heeft namelijk een test gedaan waarbij MagSafe ook op een ouder iPhone-model werd gebruikt. De redactie van de website deed twee verschillende tests met de iPhone XS Max. Voor beide tests werd dezelfde constructie gebruikt. De iPhone XS Max werd gebruikt totdat deze nog maar 1% lading overhad. Vervolgens werd het toestel in de vliegtuigstand gezet en opgeladen met MagSafe. Iets dat alles behalve vlot leek te verlopen.

MagSafe opladen iPhone 12
Het verschil tussen opladen met MagSafe en een Qi lader (Afbeelding: MacRumors)

Een half uur laden

In beide tests werd de iPhone XS Max een half uur aan MagSafe gelegd. Op die manier kan er niet alleen gekeken worden of de eerste bevindingen juist zijn, maar ook of er verschil zit tussen twee verschillende sessies. De eerste keer dat de iPhone XS Max op deze manier werd opgeladen was deze in 30 minuten voorzien van 13% lading. In de tweede test kwam de iPhone XS Max tot een batterijpercentage van 14%. Ter vergelijking werd dezelfde smartphone opgeladen met een draadloze oplader van Belkin. Deze oplader beschikt over een laadvermogen van 7.5W. Dit zorgde ervoor dat de iPhone XS Max, na 30 minuten laden, 26% opgeladen was.

Het mag duidelijk zijn dat MagSafe werkt bij oudere iPhone-modellen, maar dat dit je weinig tot geen voordeel op gaat leveren. Dat is uiteraard anders voor mensen met een model uit de iPhone 12-serie. Met MagSafe is het mogelijk om je smartphone aanzienlijk sneller op te laden, al liggen de laadtijden wel degelijk hoger dan wanneer je de smartphone met de 20W USB-C lader oplaadt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen