Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 1 nov 2021

Mario Party Superstars: de ideale game om samen te spelen

Sinds de Nintendo 64 hebben we een de Mario Party-gamereeks. Een serie die een soort Monopoly-achtige bordspel combineert met een lading aan minigames. Dat is nog altijd het geval met Mario Party Superstars, het nieuwste deel dat op de Nintendo Switch is verschenen. Het is een game die echt teruggaat naar de basis van de serie. Geen rare motioncontrol achtige dingen, maar gewoon met de dobbelsteen gooien en in minigames strijden tegen de computer of gewoon met andere spelers spelen.

Tegen de computer is Mario Party Superstars degelijk, maar het is pas echt leuk als je de Nintendo Switch aansluit op de televisie en je met vier spelers een Joy-Con vastpakt en tegen elkaar gaat strijden. Daarbij kun je soms elkaar echt flink frustreren om zo de winst te proberen te pakken. Dit zijn de punten die me tijdens het spelen zijn opgevallen.

Mario Party Superstars Review

Klassieke borden

Met Mario Party Superstars op de Nintendo Switch gaat Nintendo echt terug naar zijn basis. Er zijn vijf borden beschikbaar die oorspronkelijk verschenen in de games op de Nintendo 64. Maar dan wel voorzien van verbeterde graphics en andere verbeteringen. Het fijne aan deze borden is dat ze niet zo bizar zijn als de borden in de latere games. Ja, er zit nog steeds wat tactiek in en met name een map als SpaceLand zit lastig in elkaar, maar het is een verademing met wat je hebt gezien in de latere games.

Mario Party Superstars
Een uitdagend bord (Afbeelding: Nintendo)

Heel veel minigames in Mario Party Superstars

Tijdens je avonturen op het bord, krijg je regelmatig te maken met minigames. De meesten speel je individueel, terwijl anderen in teamverband gespeeld worden of in een 3v1 setup. Het zijn er iets van 100, waarbij het merendeel echt leuk is om te spelen. Meestal is het paar seconden tot een halve minuut voordat je een potje hebt voltooid. En de laadtijden zijn erg kort, waardoor het soepel gaat en vaak echt als een mooie afwisseling wordt beleefd. Bovendien is het fijn dat je het allemaal kunt spelen met je Joy-Con en dat het gaat met de knoppen en analoge sticks. Dus geen gedoe met zwaaien of andere rare dingen doen.

Mario Party Superstars
Eén van de minigames (Afbeelding: Nintendo)

Vooraf even oefenen

Het helpt daarbij dat Mario Party Superstars toegankelijk is voor nieuwkomers. Je kunt er namelijk voor kiezen om voorafgaand aan een minigame even te oefenen. Je krijgt dan uitleg over wat je moet doen en kunt dat dan ook gaan doen door op de juiste knoppen te drukken. Op die manier weet je dus echt wat je moet doen en sta je dus niet met 1-0 achter als je de game nog nooit eerder hebt gespeeld.

Blij dat ik van te voren heb kunnen oefenen (Afbeelding: Nintendo)

Online te spelen

Mario Party Superstars komt het beste tot zijn recht als je samen in één kamer bent en het dan samenspeelt. Maar we leven in een wereld waarin dat niet altijd zo vanzelfsprekend is. Daarom is het goed om te weten dat je de game ook online kunt gaan spelen. En dat werkt eigenlijk gewoon goed. Zonder al te veel moeite start je een potje op en ga je met anderen spelen. Daarbij kun je gewoon een volledig bord spelen, maar je kunt ook in de multiplayer van de verschillende minigames duiken.

Voor wanneer er niemand over de vloer is (Afbeelding: Nintendo)

Vijf borden is ietwat karig

Ik heb echt veel lol gehad met Mario Party Superstars. Zeker met mijn gezin was het erg leuk om te doen. Maar als je iemand bent die dit vaak met zijn vrienden wil gaan spelen, dan is het wel jammer om te zien dat er vijf borden zijn. Dat is niet heel erg veel. Natuurlijk, een goed spel wordt vooral goed door de mensen waarmee je het speelt, maar als je kijkt dat de oudere games op dat gebied iets meer had, dan is het jammer dat de game op dit vlak niet heel erg uitgebreid is.

Er had wat meer in gemogen (Afbeelding: Nintendo)

Mario Party Superstars is nu beschikbaar op de Nintendo Switch en onder andere hier te scoren. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Nintendo Switch verbreekt pijnlijk record op YouTube

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mario Party Superstars: de ideale game om samen te spelen
Sluiten